Zottegem: speciale verkeersregelingen her en der

PDV_Buurtfeest Ten Dale

Zottegem, 22/06/2017 — Een buurtfeest, kermis, een wielerwedstrijd… Naar aanleiding van allerlei activiteiten en festiviteiten worden eerstdaags her en der in Zottegem speciale verkeersmaatregelen genomen. Ziehier een overzicht. (C.C.)

Wegens een aantal speciale activiteiten (barbecue, rommelmarkt, muzikale optredens) ter gelegenheid van de kermis in Grotenberge is er parkeerverbod op het plein voor het Domein Breivelde (vanaf vandaag donderdag 22 juni om 9 uur tot dinsdag 27 juni om 21 uur), in de Leenstraat (kant onpare huisnummers, van zaterdag 24 juni om 8 uur tot maandag 26 juni om 10 uur) en in de Grotstraat (op zondag 25 juni van 6 uur tot middernacht + geen doorgaand verkeer). In het gedeelte van de Gentsesteenweg tussen Parkstraat en Grotstraat/Leenstraat is van zaterdag 24 juni om 8 uur tot maandag 26 juni om 10 uur alleen verkeer richting Leeuwergem toegelaten (richting Geraardsbergen omrijden via Leenstraat en Europaweg).

In Bevegem vinden op zondag 25 juni de zgn. Kastanjefeesten plaats, een buurtfeest voor inwoners van de Kastanjelaan en Acacialaan. Naar aanleiding hiervan zal er dan van 7 tot 22 uur parkeerverbod gelden en in geen van beide richtingen verkeer toegelaten zijn in het gedeelte van de Kastanjelaan tussen het kruispunt met H. Hartplein/Dr. Van Wymerschlaan (hoek school/caf é Sportstadion) en het kruispunt met de Acacialaan (winkel Sachem).

Vanuit caf é Driebunderhof in Godveerdegem worden op zondag 25 juni in samenwerking met de WAOD wielerwedstrijden georganiseerd voor alle categorie ën van deze wielerbond. De starts (om 12u30, 14u15 en 16 uur) en de aankomst van elke wedstrijd hebben plaats in de Langestraat ter hoogte van caf é Driebunderhof. De wedstrijden worden verreden op deze omloop: Gentsesteenweg, Parkstraat, Grotenbergestraat, Broeder Mareslaan en Godveerdegemstraat terug naar de Langestraat. Met het oog op een veilig verloop van de doortochten zal er van 10 tot 18u30 in voornoemde straten (of het stuk ervan dat deel uitmaakt van voormeld parcours) niet mogen geparkeerd worden. Ook zal er vanaf 11u30 eenrichtingsverkeer van toepassing zijn in de Langestraat (alleen toegelaten richting Europaweg), Parkstraat (richting Grotenbergestraat) en Grotenbergestraat (richting Zottegem-centrum).

Nog in Godveerdegem organiseren de Landelijke Gilden van het gewest Zottegem op zondag 25 juni een recreatieve fietstocht met het OC Godveerdegem als centrale locatie voor inschrijving, vertrek en aankomst. Omwille van deze activiteit zal die dag van 8 tot 20 uur het gedeelte van de Tweekerkenstraat tussen de Langestraat en Rodestraat parkeer- en verkeersvrij moeten blijven. Het verkeer moet omrijden via de Godveerdegemstraat en Jasmijnstraat.

Over de uitgebreide verkeersmaatregelen naar aanleiding van de braderiedagen in het stadscentrum kunt u lezen in een afzonderlijk artikel.             (C.C.)

 

X