Programma Melse Feesten 2017

DDL melle feest 2017 (3)

Melle, 24/06/2017 –  Van vrijdag 30 juni tot en met dinsdag 11 juli is het weer feest in Melle. Lees hierna het volledige programma. (DDL)

Optredens  

Speciaal voor de kinderen verwelkomen we vrijdag 30 juni Radio Oorwoud. Zij brengen een swingend optreden over de natuur en haar problemen op kindermaat. Later op de avond brengen de Soulbrothers de sfeer erin. Charel van Domburg (The Magical Flying Thunderbirds), Vincent Goeminne (The Dinky Toys) en Wim Soetaer laten samen het podium daveren. Straffe muzikanten, maar vooral professionele humoristen. Op zaterdag 1 juli staat een optreden van ABBA 4U op het programma: een show met het allerbeste uit het ABBA-repertoire.

Op het zondagse schlagerfestival verwelkomen we dit jaar Sammy Moore, Johan Veugelers, Steve Tielens, 2 Fabiola en Marina Wally.

De drankgelegenheid op het plein wordt verzorgd door Cans & Bottles.

Wereldfeest

Tal van Melse non-profitorganisaties verenigen zich voor het vierde jaar op rij om een wereldfeest aan te bieden op het grasplein voor het Gemeenteplein. Ook ditmaal pakken ze uit met een smakelijk culinair en muzikaal programma. Op zondag 2 juli kunnen de kinderen   vanaf   11 uur terecht op het gemeenteplein voor een workshop djemb é & dans. Vanaf 12u30 zorgen De Companeros en de Dzidzolie band voor een wervelend muziekspektakel.

En nog veel meer…

Liefhebbers van oldtimers mogen zich in de handen wrijven, want zaterdag 1 juli is de Static Show Oldtimers de blikvanger van de dag. Hiervoor werkt de gemeente samen met de Gentsche Retro Wielen.

Verder houdt het gemeentelijk Museum, Archief en Documentatiecentrum opendeurdagen in het Oud Gemeentehuis, Brusselsesteenweg 393-395. Heemkundige Vereniging De Gonde organiseert er bovendien een tweedehandsboekenverkoop. Ook Ovenveld en Kunstgroep M stelt tentoon, je kan hen vinden in het gemeentehuis.

De vele kraampjes, marktjes en standjes in het centrum zorgen ervoor dat er altijd iets te beleven valt. Verenigingen, adviesraden en andere organisaties zorgen ervoor dat je prettig kan rondwandelen. Kinderen die zelf graag een kraampje met hun tweedehands speelgoed bemannen, kunnen zich aanmelden voor de jeugdmarkt op zondag 2 juli bij de jeugddienst.

Het kermisweekend wordt traditioneel afgesloten op maandag 3 juli met de avondmarkt en het vuurwerk. Eenmansorkest Tzoeteneurken zorgt voor een muzikale opwarmer.

 Verkeer

Tijdens de Melse Feesten is het druk in het centrum en zijn er minder parkeerplaatsen beschikbaar. Voor mindervaliden zijn er parkeerplaatsen voorzien aan de begraafplaats en in de Kruisstraat.

 Informatie

Ann De Bruycker en Magda Raman, dienst Info en Feestelijkheden, Gemeenteplein 1, 9090 Melle

Tel. 09 210 07 77/78, e-mail   infodienst@melle.be