Bovenstad Geraardsbergen kreunde onder geluidsoverlast

geraardsbergen KERK.jpg

Geraardsbergen, 25/06/2017 – In de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 juni werd de nachtrust van de inwoners van het centrum van Geraardsbergen verstoord door ernstige geluidsoverlast. Pas rond kwart over drie ’s nachts werd een einde gemaakt aan de openluchtdancing in één van de caf és op de Markt, vermoedelijk na tal van klachten. (FDS)  

(Foto:  De Geraardsbergse beiaard speelt van 9 uur tot 19 uur en brengt een aangename en rustige sfeer op het Marktplein, geen oorverdovend marginaal nachtlawaai.)

Na een kwartier laaide het geluid echter weer op met zware bassen. Het is ongehoord dat een stad die zich wil profileren op het gebied van toerisme geen degelijke afspraken kan maken met bepaalde uitbaters van horeca die zich laten verleiden tot zo’n egoïstische acties op de kap van inwoners van het stadscentrum en toeristen.

Het kan hierbij een voorbeeld nemen aan andere toeristische steden waar het er aangenaam en gezellig aan toe gaat in de binnenstad. Er zijn niet altijd massa’s decibels nodig om mensen aan te trekken. (FDS)