Ninove verrast met mobiel kunstproject

SORI0017

Ninove, 04/07/2017 – ‘De Sokkel’ is een mobiel kunstproject waarbij een sokkel telkens verhuist naar een nieuwe plek en een andere kunstenaar een vers beeld op de sokkel plaats. (SR)

Vanaf 2 juli staat de sokkel aan de ‘Zwarte Flesch’, het iconische voetgangers- en fietsersbruggetje over de Dender, dat Pollare met Eichem (en Appelterre) verbindt.  Op de sokkel staat een werk van Veronika Pot. Deze kunstenaar ( ° 1965) is vooral bekend als fotograaf, die zweert bij het analoge fotograferen.

Voor ‘De Sokkel’ maakt Veronika Pot het werk ‘Just  remember  the  good  times’. Ze presenteert enkele foto’s in een sobere metalen ‘kijkdoos’ die de voorbijgangers als een Lorelei lokt om dichterbij te komen en te speuren naar “de sporen van het dagelijks bestaan en de betekenis daarvan”.  

(Sophie Richez)