Bouw nieuw Gemeenschapscentrum Merelbeke stap dichterbij

Nieuw GC Merelbeke2.jpg

Merelbeke, 06/07/2017 – De bouw van een nieuw Gemeenschapscentrum in Merelbeke is weer een stap dichterbij. De raad van bestuur van het Autonoom Gemeentebedrijf Merelbeke heeft het ontwerp, de raming en de verschillende bestekken voor de bouwopdracht goedgekeurd.

Nieuw GC Merelbeke1

Hierdoor kan het AGB nu op zoek naar een aannemer om de bouwwerken uit te voeren. Die zou in de loop van september bekend moeten zijn.

Polyvalente zaal, tentoonstellingsruimte en cultuurcaf é

Het nieuwe Gemeenschapscentrum komt aan het Driekoningenplein en zal als locatie kunnen dienen voor zowel grote theaterproducties als intieme voorstellingen, matinees met koffie en gebak en verenigingsactiviteiten. Naast een polyvalente (theater)zaal komt er ook een tentoonstellingsruimte en cultuurcaf é met groot terras. De bouw van het nieuwe Gemeenschapscentrum zal zo’n 6 miljoen euro kosten.

Nieuw GC Merelbeke2

Timing

Als alles volgens plan verloopt, gaan de werken eind 2017 van start en zal het nieuwe Gemeenschapscentrum in het najaar van 2019 klaar zijn. Dit jaar nog start de zoektocht naar een nieuwe naam en een uitbater voor het cultuurcaf é.