VIDEO: Hangjongeren in Zottegem

111

Zottegem, 06/07/2017 – De outdoor fitnesstoestellen aan de Bevegemse Vijvers worden gretig gebruikt door een groep jongeren die zich de ‘Hangjongeren’ noemen. De initiatiefnemers willen jongeren een zinvolle vrijetijdsbesteding aanbieden. Jong-N-VA laat weten dat ze het initiatief toejuichen. (PDV)

De ‘Hangjongeren’ hebben een Facebookpagina, je vindt ze via deze link. Ook op Instagram zijn ze te vinden, via hangjongeren_

Stichter Arno Schepens omschrijft de doelstelling van zijn geesteskind als volgt:

“Na mijn studies orthopedagogie wou ik iets oprichten waarmee ik een verschil kan maken. Door de nieuwe sportinfrastructuur die geplaatst werd aan de Bevegemse Vijvers kon ik mijn idee werkelijkheid maken. Samen met enkele vrienden willen we jongeren een zinsvolle tijdsbesteding geven en hen aanzetten te sporten”, vertelt Arno Schepens.

 

De initiatiefnemers houden een oogje in het zeil zodat iedereen op eigen tempo kan sporten. Zowel de jongeren als de initiatiefnemers leren op een sportieve manier van elkaar.

19400076_158358311374255_3436568697285726821_n

“De hoofdbedoeling achter het project is jongeren de kans geven om aan een zinvolle vrijetijdsbesteding te doen. De jongeren houden zich voornamelijk bezig met de discipline ‘calisthenics’, een sport waar je vooral spieroefeningen doet.”

Reactie N-VA Jongeren

Jong N-VA Zottegem voorzitter Arne De Koninck vindt het alvast een prachtig initiatief:

“Het is fantastisch om te zien hoe jongeren hun enthousiasme en engagement inzetten om van Zottegem een mooiere stad te maken. Onze steun hebben ze alvast, hopelijk kan hun project snel groeien!”.