Aalst: Belgische primeur in het ASZ, vijf complexe hartprocedures onder lokale verdoving

unnamed (8).jpg

Aalst, 07/07/2017 – De dienst cardiologie-cardiochirurgie van het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis in Aalst heeft maandag, als eerste in België, met succes vijf complexe hartprocedures uitgevoerd onder lokale verdoving. (LB)

Dankzij het gebruik van een nieuwe techniek, waarbij men het hart van binnenin kan bekijken met echografie in plaats van via de slokdarm, moeten de patiënten niet meer onder algemene verdoving bij geselecteerde complexe ingrepen aan het hart. Zo werden twee gaatjes tussen de voorkamers en drie linker hartoortjes succesvol afgesloten. Alle procedures zijn vlot verlopen. De twee eerste patiënten konden reeds de dag van de ingreep veilig naar huis gaan, de andere drie de ochtend erna.

Voor de patiënt is dit een grote stap vooruit. De procedure is minder zwaar omdat de patiënt niet meer in slaap moet. Daardoor kunnen hij of zij ook vroeger naar huis.

Deze relatief nieuwe techniek wordt reeds toegepast in een beperkt aantal centra in het buitenland. De succesvolle invoering van “intracardiale echocardiografie” in het ASZ past binnen de visie van het ziekenhuis om complexe hartprocedures zo licht en zo veilig mogelijk te maken voor de patiënt.

 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X