Kleinkunsticoon Jan De Wilde in GC De Kluize Scheldewindeke

jan de wilde_HR_2 (1).jpg

Oosterzele, 07/07/2017 – Als je weet dat Oosterzele voor ‘Vlaanderen Feest’ Jan De Wilde uitnodigde voor een optreden in de Oosterzeelse cultuurtempel en dat hij na een halve eeuw optredens nog altijd op handen gedragen wordt, dan mag je op zondag 9 juli (aanvang 16 u) zijn concert niet missen. Mustsee! (R 17, foto DDL).

Je krijgt prachtige staaltjes vakmanschap van een kunstenaar met een eigen kijk. Jan De Wilde staat ‘ongegeneerd’ op het podium. Hij  is een kleinkunsticoon. Hij werd het na zijn eerste tv-optreden in 1965 en hij is het ook nog in 2017. Meer dan vijftig jaar muziekgeschiedenis in één leven. Jan is een unieke vertegenwoordiger van de eerste generatie Vlaamse kleinkunstartiesten. Moeiteloos behield hij zijn status. Dankzij liedjes die tot onze culturele ziel zijn gaan behoren: ‘Joke’, ‘Een vrolijk lentelied’, ‘Walter’, ‘Eerste sneeuw’, ‘Fanfare van honger en dorst’ …De voorbij jaren trok hij voor het eerst sinds heel lang weer op tournee. Langs de grote cc’s en schouwburgen. De  ‘Dag meneer De Wilde’  Theatertour overtrof alle verwachtingen en was (zo goed als) volledig uitverkocht. Jan speelde meer dan 50 concerten en palmde en passant ook Dranouter, Boterhammen in het Park en de Gentse Feesten in. En op zondag 9 juli pakt hij de Oosterzeelse cultuurtempel in.

Witgallig zilvergrijs, onnavolgbaar grappig maar bovenal muzikaal ijzersterk. Met het beste uit wat hij ooit op plaat zette én met nieuwe liedjes, zoals ‘Wals met Mathilda’, de intrigerende cover van de Tom Waits song ‘Tom Traubert’s Blues’. ‘Dag meneer De Wilde, je bent welkom. Wie Jan De Wilde nog eens aan het werk wil zien, zakt best af naar het Gemeenschapscentrum De Kluize Scheldewindeke, een plek waar het fijn verpozen is. Benieuwd? Dan wordt je verwacht voor een stevige dosis Jan De Wilde.

Info en tickets: online via  www.gcdekluize.be  of via  reservaties@oosterzele.be  of bij de cultuurdienst in het Gemeenschapscentrum De Kluize.  Tickets kosten 14 euro, aansluitend trakteert het Kluize-team je op verse frietjes.

Reporter 17, foto DDL