Bobette-sleutelhanger voor vrouwelijke chauffeurs in Vlaamse Ardennen

6185fda92c92aaeef643db964da48796

Vlaamse Ardennen, 07/07/2017 –  De lokale politie Geraardsbergen/Lierde  samen met de omliggende zones Brakel, Ronse, Vlaamse Ardennen en Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem  zet deze zomer de vrouwelijke chauffeurs in de kijker met een ‘Bobette-sleutelhanger’.  (PDV)

Partnerschap is één van de pijlers in het streven naar een gemeenschapsgerichte politiezorg. Reeds jaren werkt de politiezone Geraardsbergen/Lierde samen met een enthousiaste en kwaliteitsvolle vrouwelijke schoonmaakploeg in samenwerking met de Dagmoed uit Geraardsbergen. Deze organisatie biedt tewerkstelling aan mensen met een beperkte toegang tot het arbeidscircuit.

Het begon met een vraag...

Waarom altijd een mannelijke BOB-sleutelhanger?”Met deze vraag ontstond het ‘Bobette’-idee eind 2016. Korpschef Jurgen De Landsheer verduidelijkt:Op onze traditionele eindejaars ‘Happiness@work’, die wij inrichten voor al onze medewerkers, merkte één van de dames uit het Dagmoed-team op dat het steeds ‘BOB’ is die een sleutelhanger krijgt, terwijl het vrijwel altijd de vrouw is die naar huis rijdt. Deze opmerking bleef hangen en liet me niet meer los. Een half jaar later ben ik dan ook trots met de geboorte van ‘Bobette’!”.

Samenwerken aan een verkeersveilige zomer

De zomer leent zich perfect voor het nuttigen van een lekker aperitiefje of een verfrissend biertje. Niks mis mee, maar wel belangrijk om eerst te overleggen wie veilig en zonder alcohol achter het stuur huiswaarts keert.

Naast de politiezone Geraardsbergen/Lierde zal de flashy wit/roze ‘Bobette’-sleutelhanger bij de komende alcoholcontroles worden verdeeld door de politiezones van Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem, Brakel, Ronse en de Vlaamse Ardennen.

Ook burgemeester De Padt staat volledig achter deze lokale campagne: “Drinken en rijden, we weten allemaal dat het niet samen gaat. Met deze lokale ‘Bobette’-campagne dragen we ons steentje bij aan een verkeersveilige zomer én zeggen we ‘dankjewel’ aan elke vrouw die haar passagiers behouden naar huis brengt!”.

Benieuwd hoe ‘Bobette’ er in het echt uitziet? Als vrouwelijke chauffeur ‘met nul op’ maak je de komende weken veel kans om in de regio van de Vlaamse Ardennen een ‘Bobette’-sleutelhanger op de kop te tikken.