Veldrijder Maxim Dewulf wint in Strijpen. Kasper Saver eindwinnaar.

sized_1-RUDY6397

Strijpen, 18/07/2017 – Voor de tweede dag op rij waren de juniores te gast in Zottegem — Strijpen.  Veldrijder Maxim Dewulf toonde zich gisteren de beste. Kasper Saver wint de tweedaagse. (RS)

Met vijftig deelnemers stonden ze aan de start, voor negentig kilometer wedstrijd, goed voor acht maal de Lippenhovestraat en de Vlamme. Al bij de eerste beklimming van de Vlamme kegen we één leider: Fr éd éric Nicolaes. Hij werd gevolgd door Edo Goldstein en een langgerekt peloton onder leiding van Jonas Volkaert.

Na twee ëntwintig kilometer waren er zes leiders die enkele seconden voorsprong hadden op een jagend peloton: Owen  Valcke, Sooi Wuyts, Thibaut De Smet, Kasper Saver en Maxim Dewulf. Kasper Saver was gisteren tweede en nu dus ook weer mee voorin, door afwezigheid van de winnaar van gisteren Luca Van Boven maakte hij zo kans om de tweedaagse te winnen.

De leiders sprokkelden vijftien seconden voorsprong bij elkaar terwijl enkele achtervolgers konden aansluiten. De nieuwe samenstelling van de kopgroep: Jesper walraed, Ben Kerremans, Jarne Van Der Haegen, Sooi Wuyts, Thibaut De Smet, Maxim Dewulf, Antoine Cloux, Niels De Vriendt, Martin Delcommune en Owen Valcke.

Na zevenenzeventig kilometer viel Maxim Dewulf aan in de kopgroep. Hij nam snel 35 seconden op zijn naaste achtervolgers en ging als leider de laatste ronde in. De veldrijden reed de tijdrit van zijn leven en won de tweede rit in de tweedaagse. Als tweede kregen we Kasper Saver die eindwinnaar werd.

sized_1-RUDY6397

Uitslag

1 Maxim Dewulf — 2 Kasper Saver — 3 Thibaut De Smet — 4 Sooi Wuyts — 5 Antoine Cloux — 6 Jarne Van Der Haegen — 7 Niels De Vriendt — 8 Ben Kerremans — 9 Martin Delcommune — 10 Jesper Walraed.

Schietecatte Rudy