OLSA BRAKEL FREE FEESTEN

Free Feesten terug op de agenda na meer dan 15 jaar afwezigheid!

VIDEO: Grote Prijs Stad Zottegem-Decca op kermisdinsdag: het parcours

PDV_GP Stad Zottegem 2016 3 INGEZONDEN

Zottegem, 17/08/2017 — Traditiegetrouw wordt de wielerwedstrijd Grote Prijs Stad Zottegem op dinsdag 22 augustus het sportieve sluitstuk van de kermis in het stadscentrum. Lees hierna alles over wat er de renners te wachten staat en waar u hen kan zien voorbijrijden en/of aanmoedigen. (C.C.)

logo_gpstadzottegem2017-1

Officieel is het nu de Grote Prijs Stad Zottegem – Decca (met een verwijzing naar de nieuwe hoofdsponsor) en wat de omkadering voor vips en genodigden betreft, is een en ander in een nieuw kleedje gestoken maar inzake de organisatie en wegwijzer van de wielerwedstrijd zelf kan gezegd worden dat de 82ste GP Stad Zottegem zowat een kopie van de editie van vorig jaar is. De (officieuze) start vindt opnieuw plaats aan de Bevegemse Vijvers om 12u30, de aankomst is weer voorzien ter hoogte van het Koninklijk Atheneum in de Meerlaan. De renners zullen omzeggens over helemaal dezelfde wegen rijden als verleden jaar, met uitzondering van een zeer kleine parcourswijziging op grondgebied Strijpen waar de Sint- Andriessteenweg onderbroken is ingevolge de werken voor de herinrichting van de schoolomgeving aldaar. In plaats van via deze Sint-Andriessteenweg van het Stijpenplein naar de Meire te kunnen fietsen, zullen zij hiervoor nu een kort ommetje maken via de Pastoriestraat en Meileveld. Verder moeten er na de grote openingsronde, in plaats van 3 lokale ronden van 23 km en 2 van 29 km vorig jaar, ditmaal (omgekeerd) nog 2 lokale ronden van 23 km en 3 van 29 km afgelegd worden. De totale afstand (afgerond) bedraagt op die manier 199 km (vorig jaar 190 km).

13754274_1849994391878684_52566971218556074_n

De grote openingsronde van 65 km doet dus opnieuw de buurgemeenten Oosterzele, Zwalm en Brakel aan. In totaal krijgen de renners zeven keer de helling van de Grotenbergestraat onder de wielen geschoven (tweemaal in de grote ronde en nog telkens een keertje in iedere lokale ronde). Daarnaast wacht hen in de openingsronde ook de 2,5 km kasseien van de Lange Munte in Scheldewindeke (na 14 km) en de beklimming van de Hostellerie in Sint-Goriks-Oudenhove (na 34 km). In de laatste drie lokale ronden moeten ze ook telkens over de kasseien van de Paddestraat dokkeren. De bevoorradingszone (vroeger langs de Sint- Andriessteenweg) is nu voorzien in Ter Kameren. Na de officieuze start om 12u30 zal de hele koerskaravaan eerst achter de rode vlag van koersdirecteur Jo Gosseye enkele geneutraliseerde kilometers afleggen via de Kastanjelaan, Godveerdegemstraat, L. Roelsstraat, Van Aelbrouckstraat, Stationsplein en Musselystraat naar de Grotenbergestraat voor de offici ële start en het begin van de grote openingsronde. De volledige, gedetailleerde wegwijzer ziet er als volgt uit:

PDV_GP Stad Zottegem 2016 1

1 grote ronde van 65 km: Grotenbergestraat, Grotstraat, Leenstraat, Europaweg, kruispunt De Vos rechtdoor; op grondgebied Oosterzele: Houtemstraat, Geraardsbergsesteenweg, Keiberg, Dorp, Windekekouter, Pelgrim, Stationsstraat, Lange Munte; op grondgebied Gavere: Staatsbaan, Beerlegemsebaan; op grondgebied Zwalm: Beerlegemsebaan, Hoofd, Noordlaan, Zuidlaan, kruispunt Den Os, Boekelbaan, Marlbouroughstraat; op grondgebied Brakel: Boekelstraat, Gentsestraat, Hooglaan; op grondgebied Zwalm: Vijflindenlaan, Sint-Annastraat, Rozebekeplein; op grondgebied Brakel: Boembekestraat, Boembeke; op grondgebied Zottegem: Hostellerie, Langendries, Ten Bosse, Traveins, Krommestraat, Molenhoek, Strijpenplein, Pastoriestraat, Meileveld, Meire, Meerlaan (eerste doortocht aan aankomstlijn omstreeks 13u30), Zuidstraat, G. Schockaertstraat, Kazernstraat, Stationsplein, Musselystraat, L. De Metsstraat, Heldenlaan, D. Van Den Bosschestraat, Bruggenhoek, Buke, Ter Kameren, Gentsesteenweg, Bijlokestraat, A. Gevaertlaan, Grotenbergestraat, Grotstraat, Gentsesteenweg (ventweg), Langestraat, Tweekerkenstraat, Kloosterstraat, Smissenhoek, Ten Ede, Faliestraat, Sint-Hubertusplein, Oudenhovestraat, Sint-Goriksstraat, Ten Bosse,
Traveins, Krommestraat, Molenhoek, Strijpenplein, Pastoriestraat, Meileveld, Meire,
Meerlaan.

PDV_GP Stad Zottegem 2016 4 INGEZONDEN

2 lokale ronden van 23 km: Zuidstraat, G. Schockaertstraat, Kazernstraat, Stationsplein, Musselystraat, L. De Metsstraat, Heldenlaan, D. Van Den Bosschestraat, Bruggenhoek, Buke, Ter Kameren, Gentsesteenweg, Bijlokestraat, A. Gevaertlaan, Grotenbergestraat, Grotstraat, Gentsesteenweg (ventweg), Langestraat, Tweekerkenstraat, Kloosterstraat, Smissenhoek, Ten Ede, Faliestraat, Sint-Hubertusplein, Oudenhovestraat, Sint-Goriksstraat, Ten Bosse, Traveins, Krommestraat, Molenhoek, Strijpenplein, Pastoriestraat, Meileveld, Meire, Meerlaan.

3 lokale ronden van 29 km: Zuidstraat, G. Schockaertstraat, Kazernstraat, Stationsplein, Musselystraat, L. De Metsstraat, Heldenlaan, D. Van Den Bosschestraat, Bruggenhoek, Buke, Ter Kameren, Gentsesteenweg, Bijlokestraat, A. Gevaertlaan, Grotenbergestraat, Grotstraat, Gentsesteenweg (ventweg), Langestraat, Tweekerkenstraat, Kloosterstraat, Smissenhoek, Ten Ede, Faliestraat, Sint-Hubertusplein, Oudenhovestraat, Sint-Goriksstraat, Ten Bosse, Traveins, Krommestraat, Molenhoek, Rijkestraat, Kluisstraat, Knutsegemstraat, Paddestraat, Romeins Plein, Beugelstraat, Strijpenplein, Pastoriestraat, Meileveld, Meire, Meerlaan. (C.C.)

X