Topprestaties van Oosterzelenaars

DDL oosterzele sport presaties (2)

Merelbeke, 18/08/2017 –  In de voorbije maanden hebben Oosterzelenaars sportprestaties neergezet om ‘u’ tegen te zeggen. (R 17, foto’s DDL)

Tijdens de Special Olympics veroverde David Wittenbol de eerste plaats over 100 m rolwagen en de tweede plaats over 30 m slalom rolwagen. Hartelijk proficiat David!   Tijdens de Belgische kampioenschappen atletiek   voor masters in Ninove werden drie Oosterzelenaars Belgisch kampioen.  Patricia Van Delsen  werd winnares in het kogelstoten, en tweede met de discus.  Patrick Depuydt  werd winnaar op de 400 m horden en  Nele Hillewaere  veroverde zelfs de dubbel, ze werd pistekampioen 2017 op de 800 m en 1500 m. Vier maal goud. Van een topprestatie gesproken. Zeg maar een unicum voor de gemeente Oosterzele.

Met de uitstekende vorm van de nationale kampioenschappen, trok  Nele Hillewaere  einde juli en begin augustus naar de Deense culturele hoofdstad 2017 Aarhus voor deelname aan de Europese Kampioenschappen voor masters. Iets minder dan 4000 deelnemers uit 40 landen waren ingeschreven voor deze kampioenschappen. Eenprachtige derde plaats, de bronzen medaille op haar beste loopnummer 1500 m bij een Europees Kampioenschap.  Een prachtige beloning voor haar dagelijkse inzet. Topsport als master op wereldniveau, je moet het maar doen. Heel knap, Nele.

In het wielrennen bezorgden  Luna Renders en Katrijn De Clercq  Oosterzele een speciaal wapenfeit. In het Hongaarse Györ vond het  European Youth Olympic Festival  plaats. Dit zijn de Europese jeugd olympische spelen voor atleten van 15 tot 17 jaar. Deze spelen werden opgericht in 1990 onder de impuls van Dr. Jacques Rogge, ex-voorzitter van het Internationaal Olympisch Comit é. Belgi ë mocht voor het dameswielrennen op de weg drie atletes aanduiden. Twee van de drie Belgische vertegenwoordigsters waren  Luna en Katrijn  die deelnamen aan de tijdrit en wegrit. Spijtig dat hun ambitie in Györ werd gedwarsboomd door pech: valpartijen, lekke banden en wielbreuk. Ze behaalden een ereplaats en behoorden tot de ploeg van drie met de Belgische winnares en dus Europees Olympisch Kampioene Jeugd Scavone in hun rangen. Alle lof voor deze Oosterzeelse sportambassadeurs.

                                                                                                                                                                  Reporter 17, foto’s DDL