Den Eeuwigen Beenhouwer verenigt lokale handelaars: “Consument keert terug naar echte ambacht”

IMG_20170827_101316

Sint-Lievens-Esse, 29/08/2017 – Zondag organiseerde Den Eeuwigen beenhouwer, Tillies, De Kruidenschuit en De speiboerderij het evenement “Proevertjes voor de Boefertjes” waarbij lokale specialiteiten in de kijker werden gezet.

“Sint-Lievens-Esse heeft nog opmerkelijk veel ambachtslieden”, aldus Hans Mertens en Justine Neyens van Den Eeuwigen Beenhouwer. “We maken overheerlijke specialiteiten zoals limonades, mosterd, yoghurt en charcuterie. Als kleine handelaar is het niet altijd even gemakkelijk om opgemerkt te worden tussen de grote jongens. Door de handen in elkaar te slaan kan dit wel. Er is namelijk iets wat ons altijd zal onderscheiden: Het persoonlijk contact maar vooral een ongelofelijke grote passie en liefde voor het product.”

“Elk product dat gekocht wordt door de consument is daadwerkelijk door onze handen gegaan en liefdevol bewerkt tot een overheerlijke specialiteit”, gaan Hans en Justine verder. “Kleine handelaars vandaag de dag hebben het zeker niet gemakkelijk maar het is de liefde voor het vak die het verschil maakt. De consument weet dit trouwens meer en meer te appreci ëren en keert terug naar de echte ambacht. Het is nu net die passie die ons verbindt. Bij Den eeuwigen beenhouwer draait alles om lokale producten en ik vind persoonlijk dat dit meer moet gebeuren door elkaar als handelaar te helpen, samen te werken worden we er allemaal beter van. “Proevertjes voor de boefertjes” is hiervoor een goed begin, maar er zullen zeker meer evenementen als deze volgen.”

X