Rechtvaardige Rechters gesignaleerd in Wetteren

LamGods1

Wetteren, 13/09/2017 – Morgen wordt op de Wetterse markt een 750 vierkante meter groot bloementapijt van de Rechtvaardige Rechter van het Lam Gods aangelegd. (FDS)

In 1432 werd het monumentale wereldberoemde schilderij van het Lam Gods voltooid door de gebroeders Van Eyck. Bekend en berucht door het ontbrekende gestolen paneel van De Rechtvaardige Rechters. Een inwoner van Wetteren zou er mee te maken hebben en het paneel zou in die omgeving verstopt zijn. Om deze gebeurtenis te herdenken wordt  donderdagnamiddag 14 september op de Wetterse markt een 750 vierkante meter groot bloementapijt aangelegd.

LamGods2 (1)

Het landschap dat voorkomt op het paneel is volop in aanbouw

Op het marktplein zal tevens zo getrouw mogelijk het landschap dat op het verdwenen schilderij voorkomt,  worden nagebouwd. Van donderdagavond 14 september tot en met zondag 17 september kan men dit uniek bloementapijt bewonderen op de Wetterse markt. Mocht er zich toch iemand aanbieden die het in 1935 geroofde paneel terug brengt, dan wordt die ook in de bloemetjes gezet. Hoop doet leven, komt het oorspronkelijk paneel niet terug, dan kan men zich in elk geval vergapen aan de bloemenpracht en de taferelen die het verdwenen paneel evoceren. Donderdagavond brengen we bericht over deze merkwaardige gebeurtenis.

(Freddy De Schuiteneer)

X