Gratis naar straffe optredens in den Amb8 Oosterzele

unnamed (13)

Oosterzele, 12 september 2017. Noteer alvast 23, 30 september, 7 en 28 oktober in uw agenda. Hoe vaak krijgt een mens de kans om uitstekende bands GRATIS aan het werk te zien? In de fuifzaal van Den AMB8 in Oosterzele dus. Het zou zonde zijn om dat te missen. (R 17, foto’s MDC).

De organisatie is in handen van vier  enthousiastelingen Liesbet Van Damme, Frank De Bock, Marc De Clercq en Wim Hove die zich onder andere bewegen  en gekend zijn in de directe omgeving van bands en concerten en ervaring op de Gentse Feesten, Brouwerijconcerten, en zo meer… . Ze broedden  met het idee om iets te organiseren  in een periode die buiten de zomerconcerten en eindejaarperiode/verlof valt met als dubbel doel kansen te cre ëren voor  goede coverbands en die gratis naar het publiek te brengen. De concerten worden georganiseerd ten voordele van de MS — Liga.  Door hun kennis van zaken en connecties in het milieu kunnen ze dit het publiek aanbieden. ‘Veel uitstekende coverbands  verdienen meer aandacht en krijgen die amper of niet, wij willen die een kans geven in ons evenement’, klinkt het overtuigend bij Liesbet, Frank ,Marc en Wim.  Wanneer ons B4 concept lukt zijn we van plan dit ieder jaar te herhalen en eventueel uit te breiden’. Het trio koos voor  vier verschillende thema’s:  Partycovers, Nederlandstalige covers, Rock covers en Hollandse bands die pop/rock covers brengen. Zeg zelf, heelinteressante groepen. De organisatoren  maken zich sterk dat ze door deze combinatie erin geslaagd zijn een heel goed programma te hebben samengesteld en zal aanslaan bij een divers publiek.  Iedere avond word een DJ voorzien zodat na de optredens (vermoedelijk 01 u) de muzikale avond avond verder kan gaan tot in de vroegste uurtjes.

Info:    website:    www.b4winterconcerts.be, facebookpagina  https://www.facebook.com/B4Winterconcerts  waar regelmatig updates te zien zijn.

Party coverband (23 september)

Six & Sara:  

(coverband).  Six & Sara is een allround party-coverband, ontstaan uit een combinatie van doorwinterde rockers enerzijds  en een niet te stoppen hoopje aanstormend conservatoriumtalent anderzijds.Van diep uitgewerkte  covermedleys, tot de grootste hits van vroeger en nu – deze groep heeft het allemaal in huis.  Met popcovers van Sting tot Rudimental, van Toto tot Dr. Alban, en van Led Zeppelin tot Maroon 5,  zijn deze zes topmuzikanten en klasse zangeres Sara Van Crombrugge.

Still Crazy:    

 (coverband).  Deze ervaren coverband uit het Gentse heeft maar één doel voor ogen: een vet feestje bouwen!  De party train zet zich in gang en gaat non-stop naar de eindbestemming: Partyville.  Ze brengen met hun playlist een mix van de beste pop, rock, disco en dance hits van de afgelopen decennia.  Met hun energieke show zal Still Crazy elke dansvloer in vuur en vlam zetten.

Nederlandse covers (30 september)

50 tinten Brijs:

(Nederlandtalige covers).  50 Tinten Brijs legt zich volledig toe op een ‘moedertaal’ repertoire.  Zij brengen het beste    van De Kreuners, Gorki, De Mens, Noordkaap, Doe Maar, Het Goede Doel, The Scene…Ook klassiekers van artiesten zoals Louis Neefs, Rob De Nijs, Bots, Lais, Urbanus, Will Tura, Clouseau,  Liliane St Pierre, Andr é Hazes,… de lijst is eindeloos.

De boM:

 “Doe Maar” tribute band.  Vlaams eerbetoon aan Nederpop-helden DOE MAAR! Nederlandse poplegende Doe Maar is nog steeds  niet uitgezongen. Vandaag vernomen is dat “De boM” op de B4Winterconcerts hun afscheidsconcert geven. Dus op 30/09 is de allerlaatste keer dat iemand deze uitstekende tribute band ooit zal te zien krijgen.

 

Rock covers (7 oktober)

So pink size:

(coverband).  De formule is simpel: een “Power concert” van meer dan 2 uur. Een compilatie van Rock & Pop, Disco en  New Wave van de jaren 80 te herbeleven.

 IC/TC:

(AC/DC coverband).  IC/TC is een explosieve tribute to AC/DC performing met dezelfde honger en passie als de originele bandvoor meer dan 40 jaar.

The Clash of Dutch coverbands (28 oktober)                  

Stunning Suzy:

 (coverband).  Queen, The Who, Doobie Brothers, ja zelfs The Police wordt niet geschuwd. Door de voorliefde voor de platen  die nog niet zijn grijsgedraaid, staat een avondje uit met Suzy garant voor een feest der herkenning    met    verrassende repertoirekeuze en grote diversiteit.

Otherwise – Eva Wijnen:  

Otherwise is een ontmoeting van talenten die bijna spelenderwijs uitmondt in een avondje genieten.De jongens van Otherwise verleiden Eva tot wat steviger werk, maar ook tot de meer harmonieuze rock.  Ondanks alle muzikale uitstapjes blijft dit gezelschap klinken als een band met een eigen, herkenbaar geluid,  Supertramp, Fleetwood Mac, The Dooby Brothers, Stevie Wonder, The Scene, Pink Floyd en    ABBA.  De coverband Otherwise heeft zijn roots in de zeroes liggen. Gestart als een indie-/rockband, heeft de band  via verschillende paden de muzikale weg naar de pop, rock, soul en funk bewandeld. Soms als klein gezelschap,  dan weer als groot(s) collectief muzikanten weet Otherwise zijn publiek altijd in te pakken met de meest uiteenlopen  en uitdagende nummers. Met loepzuivere harmonieuze zang en snaarstrakke begeleiding is elk optreden een boeiende  muzikale reis met de dansnummers van toen en de hits van nu.                                                                                                                                                             Praktisch

Vier avonden, twee fantastische coverbands per avond en één DJ. Elke avond een ander thema. Aanvang telkens om 20 u in fuifzaal Den Amb8, Lange Ambachtstraat 42 Oosterzele. De organisatoren tonen een groot hart, de concerten worden georganiseerd ten voordele van de MS — Liga.

(Reporter 17, foto’s Marc De Clercq)