Jaarthema bij de Chiro Balegem : Chironauten

DDL balegem chiro jaar start (11)

Balegem, 01/10/2017 –  Vorige week zondag was het overgangsdag bij Chiro Balegem, een ganse dag speelplezier en voor de oudsten in iedere afdeling de overgang naar een (hoger level )   naar de volgende afdeling. (DDL)

Op 24 september vierde Chiro Balegem de start van het 65e werkingsjaar. Gedurende een volledige dag Chiro ontdekten de leden hun nieuwe leiding en werd er afscheid genomen van zes leiders, Tim, Brecht, Jelle, Thijs, Herbert en Mathias. namen bij deze gelegenheid ook afscheid van de jeugdbeweging alhoewel ze nog nauw betrokken zullen blijven. Samen hebben ze 36 jaar leiding gegeven. “De Chiro dankt de oud leiders voor hun jarenlange inzet”, aldus hoofdleider Simon Vanderspiegel. “Momenteel zijn er nog 15 leiders, een volwassen begeleider en een proost die de werking van de vereniging zullen trekken. Samen zorgen ze er voor dat 119 jongens zich elke week kunnen uitleven op zondagnamiddag. Aansluitend op de startdag opende Chiro Balegem een stukje speelterrein naast hun lokaal.We zijn dan ook heel blij dat we via de kerkfabriek een extra stuk speelterrein gekregen hebben. Dat werd dringend nodig,want met onze 136 mannen was een extra speelterrein meer dan welkom.”

Danny De Lobelle.

X