Speelbos in Melle officieel ingehuldigd

DDL melle speelbos opening (3)

Melle, 22/10/2017 – Het speelbos aan de Kouterslag in Melle werd vorige week zondag officieel geopend. Iedereen, klein en groot, jong en oud, was welkom op dit feestgebeuren en kon het speelbos daarna gaan ontdekken. (DDL)

Vanaf 15 uur organiseerden de Melse jeugdverenigingen er spelactiviteiten. Ook kinderen die niet aangesloten waren bij een jeugdvereniging konden mee ravotten met   de jeugdverenigingen. Ruim 4 jaar geleden werden de eerste boompjes van het speelbos aan de Kouterslag aangeplant. Tussen dit jonge groen werden holle wegen, een speelheuvel en een amfitheater aangelegd. Verder mag de natuur zijn gang gaan. Om van een echt bos te spreken is het nog te vroeg, daarvoor moeten de bomen nog veel groeien. Om er in te spelen moet er nu niet meer gewacht worden.  Langsheen de spoorlijn Gent — Brussel wordt nog een pad vanaf het Gondepad over de Gondebeek tot aan de Kouterslag aangelegd.

Tekst en foto’s Danny De Lobelle