Maarten De Corte en Levi Casteur loodsen KVV Windeke naar felbevochten zege

 IMG_7848
Windeke, 23/10/2017 – Opdracht volbracht voor KVV Windeke. Het won thuis met 2 – 1 van E. Winnik. Al slorpte het duel met Winnik veel energie op. Dankzij een superieure Maarten De Corte en een opportune Levi Casteur in de slotfase pakte KVV Windeke de drie punten. (R 17).

De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd. Het tempo ligt hoog. De dominantie van KVV Windeke levert de 1 — 0. op. De sterk spelende en zwoegende Maarten De Corte werkt na 17 ‘ spel koelbloedig af. Prachtige goal. Maarten De Corte had een groot aandeel in de vierde seizoenzege van de Windo’s. Pas 19 jaar is hij, maar Maarten heeft alles om een mooie carrière uit te bouwen. Fysiek, techniek, mentaliteit en vooral de wil om nog beter te worden. ‘Man van de match’ Maarten De Corte liet zich meermaals opmerken. Hij toonde veel enthousiasme en inzet en zorgde geregeld voor gevaar. Hij speelde een sterke partij, snelle balcirculatie én knap ééntijdsvoetbal. KVV Windeke — Eendracht Winnik bleef een felbevochten wedstrijd. De bezoekers wendden al hun middelen aan om weerstand te bieden. De strijdvaardigheid levert de gelijkmaker op via Jendi Huvet (39’: 1 — 1).

Begin de tweede helft wakkert KVV Windeke opnieuw het vuur aan. De match blijft spannend en geladen. Forse interventies leiden tot gele kaarten en de uitsluiting van Rayen Bellemans. Winnik en Windeke treffen om beurten het doelhout. Een goal van KVV wordt terecht afgekeurd wegens buitenspel. De sfeer blijft hot. De bezoekers blijven aandringen. Positief: de Windo’s blijven vechten tot de laatste minuut. Negen minuten voor tijd vlamt Levi Casteur de 2 — 1 in doel. Partij beslist, al bleef het moedig Winnik vechten tot de allerlaatste seconden. KVV consolideerde nu zijn voorsprong en keek naar de klok. De Windo’s konden ook rekenen op doelman Dylan Vanderstraeten die, net als op vorige match tegen leider Zulte, tegen Winnik alert keepte. Een verschil in effici ëntie bepaalde het resultaat. KVV Windeke was tegen het verdienstelijke Winnik dan wel geen pletwals, het klaarde toch finaal de klus. ‘KVV blijft de ploeg van ‘t stad’, grapte een fervente KVV — fan. Zaterdagavond 28 oktober (aftrap 19 u 30) wacht de confrontatie met KSV Geraardsbergen.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          Reporter 17