De gemeenteraad van Sint-Lievens-Houtem vergadert op 26 oktober  

unnamed.jpg

Sint-Lievens-Houtem, 24/10/2017 – Heel wat agendapunten staan op de komende dagorde van de gemeenteraad. (HDK, foto L.A.M.P.)

Een aantal belastingen worden aangepast o.a; voor het plaatsen van kopwaar (4 euro per m2 op jaarbasis) , maar ook van stoelen en tafels (2 euro per dag en per m2) en van terrassen (35 euro per m é)  in de zone Marktplein. De gemeente stelt een afgevaardigde aan voor de IMEWO. De gemeente wil een budgetherziening 2017-4 en budgetwijzing 2017-1 goedkeuren.ook een samenwerking met OCMW en DCO ex PWA wenst de gemeente goed te keuren.De gemeente wil noodzakelijke ruimingen goedkeuren voor de kerkhoven Vlierzele en Bavegem en een aannemer aanstellen. Er zal een een gedenkteken worden voorzien voor de ontruimde graven. De gemeenteraad wordt om akkoord gevraagd met de gewijzigde statuten  IMEWO. Voor de buitengewone Algemene vergadering van TMVW  IC stelt de gemeente diverse vertegenwoordigers aan. Ook gaan er vertegenwoordigers naar de Algemene vergadering van SOLVA. De gemeente wil haar reglement aanpassen wat betreft de terrassen, het gaat onder meer over de lengte van de terrassen, het beheer ervan, terrasconstructies,  ook de afboordingen, en over beschadigingen en gebruiksgenot. Het verhuurreglement van CC De Fabriek zal worden aangepast., evenals het verhuurreglement Markthal. Een aantal budgetwijzingen worden goedgekeurd van de diverse kerkfabrieken. Ook het politiereglement zal aangepast worden, het betreft hier de nieuwe regels ivm sluikstort, het onderhouden van het voetpad, afvoergoten, hinderlijke onkruidsoorten, het opstijgen van drones, bedrieglijk oproepen,enz  Een BNIP voor de jaarmarkt wordt goedgekeurd of duidelijk gezegd een Bijzonder Nood- en Interventieplan .De gemeente wil  de projectvereniging met de naam wijk-werken goedkeuren, een intergemeentelijk samenwerkingsverband met rechtspersoonlijkheid.

HDK, foto L.A.M.P.
X