DCIM100MEDIADJI_0024.JPG

Balegem sluit aan op super-fietspad richting Gent / Zottegem

DCIM100MEDIADJI_0024.JPG

Oosterzele/Balegem, 26/10/2017 –  De gemeente Oosterzele zal in het voorjaar van 2018 beginnen met het aanleggen van voet- en fietspaden in de Boerestraat en Kalle die aansluiting geven op het superfietspad tussen Zottegem en Gent. (DDL)

Het fietspad wordt aangelegd in beige asfalt en wordt door een haag van de weg afgeschermd. Het kruispunt met de Bierman wordt verkeersveiliger ingericht. Het eilandje ter hoogte van het kruispunt verdwijnt en er komen na de bocht verkeersremmers. Het pleintje word heringericht met 2 parkeerplaatsen en een rustplaatsje. Momenteel bedraagt de toegelaten snelheid in de straat nog 70 km/uur na de heraanleg zal de snelheid 50 km worden met 2 snelheidsremmers en asverschuivingen.

Praktisch

De werken zullen in  2 fasen  verlopen. Na de werken in Gootje   in de omgeving apotheek (verdwenen rioolbuizen in de kwelm) zouden de werken starten in januari 2018 met het stuk tussen Kalle en Boerestraat tot net voor kruispunt Terstraeten. In de tweede fase wordt het stuk Terstraeten — Walzegem aangepakt.

De aannemer is NV De Moor uit Wetteren. Prijs : 1.010.000 Euro — subsidie : 820.000 euroAansluitingen gas en water mogelijk met korting en de verlichting word ter zelfde tijd vervangen door led verlichting.

Planning

Start der werken (afh. Weersomstandigheden) 10 januari 2018 (na werken Gootje)

-Insnijden betonverharding
-Opbraak één zijde
-Aanleg boordstenen en greppel
-Onmiddellijk aanvullen fundering voor opritten en en voetpaden
Aanleg onderlaag asfalt
-Aanleg bestrating
-Opbraak tweede zijde
-Aanleg toplaag asfalt
-Aanleg beplanting

Einde werken voor het bouwverlof juni/juli

(tekst en foto’s Danny De Lobelle)