Politie helpt leerlingen om nee te zeggen tegen drugs

32b0197cb9258bcbdf58b59aa1649ae7_thumb

Geraardsbergen/Lierde, 26/10/2017 – Vorige week organiseerde de lokale politie mee het MEGA project waarbij leerlingen aangeleerd wordt om nee te zeggen tegen drugs.

Naast inlichtingen over de inhoud van het project kregen ouders de mogelijkheid om kennis te maken met de deelnemende partners: lokale politie Geraardsbergen/Lierde, stad Geraardsbergen, gemeente Lierde, Centrum voor LeerlingenBegeleiding (CLB), PISAD (Provinciaal Interbestuurlijk Samenwerkingsverband voor de Aanpak van Drugmisbruik) en NMBS.

Het MEGA-pakket bestaat uit een lespakket van 10 sessies. De MEGA-agent neemt zelf 2 lessen voor zijn rekening, de rest wordt door de leerkracht of de andere partners gedaan. De klemtoon ligt op het aanleren van sociale vaardigheden zoals het herkennen van en omgaan met sociale druk en stress, het assertief leren reageren op ongewenste voorstellen en risicovolle uitdagingen én het effici ënt leren contacteren van nooddiensten.

Het MEGA Project wordt afgesloten met een heuse MEGA-fuif uitsluitend voor de leerlingen zelf. De bedoeling hiervan is kinderen te laten ervaren dat het mogelijk is om  plezier te maken  en zich goed in zijn/haar vel te voelen  zonder gebruik van verslavende genotsmiddelen.

X