Zottegemse jongerenpartijen gaan touren in scholen

DSC_0165

19/11/2017 –  De Zottegemse jongerenpartijen slaan de handen in elkaar. Zij willen samen naar de scholen trekken om te debatteren over lokale vragen en noden van de Zottegemse scholieren.

“Binnen iets minder dan een jaar gaan we opnieuw met z’n allen naar de stembus om onze nieuwe lokale besturen te kiezen. Ook een deel van jullie leerlingen zullen in 2018 voor de eerste keer mogen gaan stemmen”, klink het in een gemeenschappelijk persbericht van  Jong CD&V, Jongsocialisten, Jong N-VA, Jong Groen en Jong VLD.  “Gezamenlijk hebben wij daarom een brief geschreven aan alle middelbare scholen in Zottegem. Met deze brief willen wij de handen in elkaar slaan om de Zottegemse scholieren te informeren en onze standpunten uit de doeken te doen.”

Hoe deze debatten eruitzien, laten de jongerenpartijen geheel van de scholen en de scholieren afhangen. “We geven hen dus de vrijheid om zelf de thema’s en de context te kiezen, waar wij maar al te graag op inspringen om de jeugd op een verstaanbare manier warm te maken voor de verkiezingen in oktober 2018.”