Zottegem: klacht tegen NMBS-parkeertoren achterkant station

3D parkeergebouw Zottegem.jpg

25/11/2017 – Zes buurtbewoners hebben klacht neergelegd tegen de vergunning voor de parkeertoren aan de achterkant van het station, op de hoek van de Broeder Mareslaan en de Lyceumstraat.

De vergunning voor de parkeertoren, goed voor 1.100 plaatsen, werd midden juli afgeleverd door het Vlaams Gewest, op vraag van de NMBS en na een gunstig advies van Stad Zottegem. NMBS en Stad Zottegem laten in Het Nieuwsblad weten ervan uit te gaan dat de bouw van de parkeertoren ondanks de verzoekschriften van de buurtbewoners gewoon kan starten zoals voorzien, in mei 2018.

“De parking is zeer belangrijk voor ons”, aldus NMBS-woordvoerder Geert Dierckx. “Uit ervaring weten we dat pendelaars openbaar vervoer links laten liggen als ze niet vlot over een parking kunnen beschikken.” Schepen Peter Vansintjan ziet in de parkeertoren een belangrijk middel om de mobiliteit- en parkeerproblemen in Bevegem aan te pakken.

Lees het artikel in Het Nieuwsblad via deze link in het rood.