“Proefopstelling is Broodroof”

15380404_10153989753852541_7610553423415944654_n (1).jpg

25/11/2017 – “Broodroof”, noemt bakker Bart Schelstraete uit de Sint-Annastraat de proefopstelling met eenrichtingsverkeer in de Godveerdegemstraat en de L éonce Roelstraat.

Bart Schelstraete komt vandaag aan het woord in Het Laatste Nieuws. “Klanten kunnen ons niet bereiken en het verkeer slibt dicht”, zegt hij verder nog. “Volgende week start ik een petitie bij de klanten.” Schelstraete wordt bijgetreden door oppositiepartij N-VA dat gisteren een bericht verspreidde over mobiliteit in Zottegem. Over de proefopstelling zegt fractieleider  Matthias Diependaele daarin het volgende: “Voor sommige mensen is dit inderdaad een goeie oplossing. Maar het heeft ook tot gevolg dat er problemen ontstaan in de Kazernestraat, op het Stationsplein en in de Musselystraat. Daarnaast zijn er ook heel wat handelaren in de buurt die zich zorgen maken over de bereikbaarheid van hun zaak.”

En over de aanpak van mobiliteit door het stadsbestuur: “Het beleid van de meerderheid kenmerkt zich momenteel als een opeenstapeling van kleine ingrepen zonder dat het totaalplaatje bekeken wordt. We mogen overal nog 50 rijden, behalve daar waar het 30, 70 of 90 is. Maar naar de verkeersdoorstroming in het geheel wordt niet gekeken. Nochtans weet iedereen dat mobiliteitsproblemen zich net verleggen als je niet alle problemen samen onder ogen neemt. “

De proefopstelling loopt momenteel en moet nog ge ëvalueerd worden.

Lees het volledige artikel in Het Laatste Nieuws via deze link in het rood.