12.000 euro aan rosse centjes voor goede doel

IMG-1703

Zottegem, Oosterzele, Geraardsbergen, 26/12/2017 –  Vijf jaar geleden overleed Jean-Pierre Vermeulen aan de gevolgen van darmkanker. Zijn zoon Enrico, toen 7 jaar, zijn broers en zussen, wilden hun broer terug in de aandacht brengen door een inzameling te doen van roste centjes voor het goede doel en dit naar aanleiding van de warmste week van Studio Brussel.

Wat enkele maanden geleden begon als een kleinschalige inzameling onder vrienden en geburen groeide uit tot iets groots. De familie had gehoopt om een 500-tal euro bij elkaar te sparen, maar al gauw verspreidde het nieuws van deze inzamelactie voor Kom Op Tegen Kanker zich over een groot deel van Vlaanderen. Wat begon met een tiental spaarvarkentjes die verdeeld werden in de buurt, eindigde dit in een 200-tal varkentjes die verspreid werden over kapsalons, beenhouwers, bakkers, kledingszaken, caf é’s, … . “Iedereen vroeg er naar en wou ons steunen“ aldus Anneleen en Gino. De volledige familie werd dan maar ingezet om alle spaarvarkens rond te voeren en daarna de rostjes terug op te halen. De auto van Michaella, Anneleen, Gino en Filip sleepte af en toe eens tot op de grond door al dat roste gewicht. En de rostjes bleven maar komen. Mede hierdoor kwamen er ook leuke verhalen terug naar boven van Jean-Pierre. Verhalen die voor zijn zoon Enrico echt hartverwarmend waren. O.a. dat Jean-Pierre, die schilder was, regelmatig voor zijn klanten mattentaart meebracht. Ook toen hij in behandeling was voor zijn ziekte trakteerde J.P. het ziekenhuispersoneel regelmatig op deze Geraardsbergse lekkernij. Uiteindelijk brachten de Vermeulekens ongeveer duizend kilo rostjes naar een bank die dit geld voor hen gratis wou tellen. Ondertussen hadden de zussen Anneleen en Michaella aan een vriend beloofd dat ze hun haar in het rost zouden kleuren als ze de kaap van 5000 euro zouden halen. En belofte maakte schuld, want dit bedrag werd zelfs meer dan verdubbeld. Finaal sloot deze actie af op 11.261,43 euro. Een bedrag dat de familie ging overhandigen op het Provinciaal domein van Wachtebeke waar de warmste week van Studio Brussel doorgaat. Afgelopen woensdag 20 december, rond de klok van 23.07 uur, kwamen zij dan ook even in the picture te staan op het grote podium bij Eva De Roo, waarna ze de cheque overhandigden. Na de dag van de cheque overhandiging blijven er nog steeds centjes toestromen. Ondertussen is het totale bedrag al opgelopen tot iets meer dan 12.000 euro. Langs deze weg wil de familie Vermeulen iedereen bedanken voor de geleverde bijdrage en de hartverwarmende sympathie die ze mochten ontvangen.

Erwin De Clercq.