Stationsgebouw Lierde wordt afgebroken

Stationsgebouw Lierde.jpg

Lierde, 22/01/2018 – NMBS en Infrabel zijn sinds oktober 2017 bezig met de verhoging en vernieuwing van de perrons in de stopplaats Lierde. Het grootste deel van de werkzaamheden op perron 1 zal tegen midden februari 2018 klaar zijn. Vanaf 27 januari 2018 start de vernieuwing van perron 2  met nieuwe tegels en onthaalinfrastructuur De reizigers zullen perron 2 ook tijdens de werken kunnen blijven gebruiken. In het weekend van 27 en 28 januari 2018 wordt het stationsgebouw afgebroken. Om de werken in alle veiligheid te kunnen uitvoeren, zullen er tijdens dat weekend geen treinen rijden. NMBS legt een vervangende busdienst in.

De verhoging en vernieuwing van de perrons in de stopplaats Lierde zal het in- en uitstappen op de trein vergemakkelijken en ervoor zorgen dat de reizigers van meer comfort kunnen genieten. De perrons krijgen nieuwe schuilhuisjes, perronverlichting, zitbanken, blindengeleidetegels en luidsprekers.

Tijdens het weekend van 27 en 28 januari 2018 wordt het stationsgebouw van Lierde afgebroken. Op de plaats van het stationsgebouw komen 7 nieuwe parkeerplaatsen. De inrit aan het begin van de parking wordt hierdoor ook een stuk ruimer.  Tijdens de sloop zullen de sporen volledig buitendienst worden gesteld en zal er geen treinverkeer zijn. NMBS legt vervangende bussen in. Ook de parking bij de stopplaats Lierde zal tijdens dit weekend door de werken niet toegankelijk zijn.

De werkzaamheden zullen tegen de zomer van 2018 klaar zijn.  NMBS en Infrabel investeren 750.000 euro in de verhoging en vernieuwing van de perrons in Lierde voor meer veiligheid en comfort van de treinreizigers.

Bron Gemeente Lierde

X