Egmont leidt kinderen rond in Zottegem

Geïllustreerd boekje.jpg

Zottegem, 22/01/2018 –  “Stad Zottegem heeft er een nieuwe toeristische troef bij,” dat laat schepen van Toerisme en Citymarketing, Kurt De Loor, weten.

“De voorbije maanden werd er hard gewerkt aan een prachtig geïllustreerd boekje dat kinderen op een leuke manier door Zottegem en het leven van Lamoraal van Egmont gidst. Het is een leuk invulboek geworden waarbij kinderen en jongeren langs een korte wandeling door het Zottegemse stadscentrum leuke activiteiten en wist-je-datjes over Egmont voorgeschoteld krijgen. Het boekje is vanaf vandaag gratis te verkrijgen bij de Dienst Toerisme. Het is uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen of scholen die Zottegem en haar Egmontgeheimen wil ontdekken.”

Kurt De Loor: “Egmont zit in het Zottegemse DNA. Een graaf met een kasteel in Zottegem die onthoofd wordt op de grote markt in Brussel, dat verhaal spreekt tot de verbeelding. Net om die reden wilden we het verhaal ook toegankelijk en leuk maken voor kinderen. Het boekje ‘Zottegem rond met Egmont’ is de perfecte combinatie tussen heel interessante info en weetjes en leuke doe-activiteiten.”

“De teksten in het boekje werden verzorgd door Peter Slabbynck en Danny Lamarcq, het boekje werd ook prachtig geïllustreerd door Anja Forceville,” laat Kurt De Loor weten. “We zijn echt fier op het resultaat. Wie het parcours volgt, ontdekt de doorgekliefde halswervel van Egmont en leert de schilderijen in de Raadzaal ontleden, komt op de markt het standbeeld van Egmont   tegen en brengt een bezoekje aan het Kasteel van Egmont. Op het einde van de route staat er een bezoek aan de crypte op de agenda waar de geraamten van Egmont en zijn vrouw Sabina te bewonderen zijn. Tegelijk kom je tijdens de route allerhande dingen te weten over de tijd waarin Lamoraal van Egmont leefde, krijg je de kans om een leuke tekening te maken en krijg je meer info over het ontstaan van Zottegem zelf. Het perfecte recept dus voor een namiddagje weg met de kinderen.” Het leuke doe-boekje is vanaf vandaag te verkrijgen bij de Dienst Toerisme. Het boekje is volledig gratis.

2018 staat in Zottegem trouwens volledig in het teken van Egmont. Precies 450 jaar geleden werd Graaf Lamoraal van Egmont onthoofd op de grote markt in Brussel, dat wordt in Zottegem herdacht met tal van activiteiten. Het volledig programma van het Egmontjaar is terug te vinden op  www.zottegem.be/egmontjaar.