Sportgala in Zwalm  met eregast Jolien D’Hoore

27336844_964017350413548_4921958439083594891_n

Zwalm, 30/01/2018 –  In Zwalm werden de kampioenen gehuldigd en de mensen die zich verdienstelijk hebben gemaakt in hun sport.  Wielrenster Jolien D’Hoore, die in Zwalm kwam wonen werd speciaal in de bloemetjes gezet door het Zwalms gemeentebestuur.

Huldiging Kampioenen
1. D’HONDT Eloïse acro gym
– Lisa behaalde zilver op het Vlaams Kampioenschap acrogym in Mariakerke
– Daarnaast behaalde ze brons op het Belgisch kampioenschap ACRO in Puurs en dit in de categorie B11 — 20 +
2. LAFORT Steven atletiek
 Steven is een stratenloper en kiest steeds voor de langste afstand. Hij eindigt altijd bij de top 10. Hij liep 9 wedstrijden waaronder ook de scholenveldoop in Zottegem waar hij als 1ste aankwam.
 Hij nam ook deel aan elke editie van Vlaanderens mooiste marathon in Zwalm en eindigde vorig jaar als 1ste Zwalmenaar op de 7 de plaats.
3. CALLEBAUT Wesley atletiek
 Wesley behaalde 2 x goud op de Nationale Special Olympics. Bij behaalde deze medaille voor de 100 meter sprint en voor het kogelstoten met een kogel van 4 kg. Wesley is een atleet met veel mogelijkheden, vroeger beoefende hij ook nog triathlon. Zijn trainers zijn trots op hun atleet.
4. VAN DER HAUWERT Peter bocce
 Peter behaalde goud in de hoogste reeks van bocce op de Nationale Special Olympics. Peter mist geen enkele training en zijn trainers zijn trots op hem.
5. DE VOS Roger boogschieten
 Roger behaalde de 2de plaats of zilver op het kampioenschap van Zuid Vlaanderen in het boogschieten staande wip 28 meter.
6. DE BACQUER Romy cyclocross
 Romy werd afgelopen jaar Europees Kampioen in Aalter en provinciaal kampioen te Boeckhoute in de categorie G — meisjes.
 Deze jonge atlete (7 jaar) heeft tot nu toe 21 overwinningen behaald op 22 wedstrijden. Wat een prachtprestatie. Ze heeft nog 7 wedstrijden te gaan dit cross- seizoen, er zijn nog 2 truien te verdienen.

7. KREADANCE DIVA dans
 Kreadance Diva behaalde in 2017 volgende titels op het Belgisch kampioenschap : 3 titels voor Jazzdance, 4 voor Modern Dance en 3 voor Showdance.
 Voor het 3de jaar op rij wonnen zij Barcelona Dance Awards.

8. KERN Zwalm – Brakel minivoetbal
 Kern Zwalm — Brakel werd voor de 7de keer kampioen van Belgi ë voor kernen.
9. DE TEMMERMAN Joyce ropeskipping
 Joyce behaalde met haar team de gouden medaille op het provinciaal kampioenschap, zilveren medaille op het Belgisch kampioenschap en goud op het Europees kampioenschap in Portugal. Ze kaapten met hun team eveneens 2 gouden, 1 zilveren en 1 bronzen medaille weg op de wedstrijdonderdelen. Het was een spannende strijd waarbij het Recrean team het haalde voor een Zweeds en een Deens team.
10. DE VRIESE Cassie ropeskipping
 Cassie behaalde met haar team de zilveren medaille op het Belgisch kampioenschap mini demo en ze brachten maar liefst 4 medailles mee naar huis.
11. DUBRUEL Ruben ropeskipping
 Ruben werd provinciaal kampioen bij de mini masters (categorie jongens) en provinciaal kampioen mini teams. Als enige jongen bij de Recrean skippers zette hij een superprestatie neer en liet zeven tegenstanders achter zich. Glunderend en superfier mocht hij de gouden medaille in ontvangst nemen.
12. SK Munkzwalm — U 13 voetbal
 De spelers van SK Munkzwalm U 13 werden provinciaal kampioen in reeks D. Zij verloren geen enkele wedstrijd
13.WIK Boekel — U 10 voetbal
 De spelertjes van WIK Boekel — U 10 verloren geen enkele wedstrijd in de 1ste helft van het seizoen.
14.Volleybalclub Zwalm volleybal
 VC Zwalm — Heren werd kampioen in reeks H3 binnen de VOBOG competitie van Oost Vlaanderen.
15. KESTELEYN Febe wielrennen
 Febe is reeds 5 jaar actief in de wielersport. Haar passie gaat uit naar het baanwielrennen op de piste in de Blaarmeersen in Gent. Haar grote voorbeeld is Jolien D’Hoore.
 Febe behaalde een zilveren medaille op het Vlaams kampioenschap en een zilveren medaille op het Belgisch kampioenschap scratch op de piste.
 In de AVS Stories Cup stond Febe op de 1ste plaats en vorig weekend heeft ze ondertussen de gouden medaille kunnen pakken. Ze heeft de AVS trui in ontvangst mogen nemen.
 Daarnaast behaalde Febe nog veel overwinningen en andere ereplaatsen op de piste en in wegkoersen.
16. PIRARD Maxim wielrennen – granfondo
 Maxim had winst in de Alpen in de Granfondo La Chamb érienne — Bauges met 300 deelnemers. Daardoor kwalificeerde hij zich voor de wereldkampioenschappen Granfondo in Albi waar hij brons behaalde in de categorie 19 — 34. Hij reed vanaf km 30 alleen in de aanval, nadien kwam een Italiaan aansluiten en ze bleven samen 130 km op kop, later kwam een groep van 10 man aansluiten en uiteindelijk behaalde Maxim brons.
17. SAPIJN Kobe zwemmen
 Kobe behaalde verschillende podiumplaatsen zowel in vrije slag, schoolslag, rugslag, vlinderslag als in wisselslag.
 Op het Belgisch Kampioenschap behaalde hij de 15de plaats op de 100 meter schoolslag en de 19de plaats op de 200 meter schoolslag.
 Daarnaast behaalde hij de selectietijden voor het Vlaams Kampioenschap dat plaatsvindt in februari 2018.

HULDIGING SPORTVERDIENSTE 2017
1. D’HONDT Kevin joggen
 Kevin heeft in 2017 meer dan 5000 kilometer gelopen en behaalde ook 20 zeges met joggingclub Zwalm.
 Hij werd eindwinnaar van het criterium Vlaamse Ardennen.
2. KOUSSONSKY Alex joggen
 Alex is lid van joggingclub Zwalm en werd laureaat van het regelmatigheidscriterium. Hij nam deel aan 15 van de 16 geselecteerde joggings.
3. RUN FOR FUN joggen
 De clubleden van Run For Fun namen deel aan de 24 urenloop in Oudenaarde. Dit was een wedstrijd voor het goede doel. Mits teamwork hebben zij samen de 24 uur uitgelopen.
4. MOREELS Hubert kaarten
– Hubert behaalde de 1ste plaats bij het kaarten (discipline prijskaarten). Hij had het minste strafpunten over het ganse seizoen bij kaartersclub St Blasius Boekel.
5. DOSSCHE Monique petanque
– Monique behaalde de kampioenentitel in de loop van 2017 bij de maandelijkse wedstrijden. Zij is de 2de vrouw die deze titel behaalt.
6. GHEEROLS Luc petanque
 Luc speelde kampioen na deelname aan verschillende wedstrijden in 2017.
7. GEIREGAT V éronique wandelen
 V éronique is lid van wandelclub Op Stap Zwalm. Zij stapte ongeveer 500 km in een half jaar tijd. Zij is een vaste medewerkster en steunpilaar in de club.
8. MOREELS Annie wandelen
 Annie is eveneens lid van wandelclub Op Stap Zwalm en wandelde meer dan 300 km.
9. VAN CAYSEELE Ricardo wandelen
 Ricardo werd kampioen van dezelfde wandelclub met iets meer dan 1000 km en deelname aan de dodentocht.