Na carnaval Aalst naar Keulen?

Carnaval-1

Algemeen, 11/02/2018 –  Wie maar niet genoeg krijgt van de carnavalsdrukte en carnavalsgekte kan na de carnavalstoet vandaag in Aalst, morgen naar Keulen gaan.

Rosenmontag op 12 februari eens meegemaakt, de gekte ten top. Maar in tegenstelling tot Belgi ë begon carnaval er reeds op donderdag 8 februari met de Weiberfastnacht en verschillende groepen op tocht door de stad. Vrijdag 9 februari verzamelden rond 18 uur  op de Alter Markt 50 groepen in aanloop naar het  carnaval. De meest gekke groepen komen op straat zonder Tournee Minerale, maar overgoten met alcohol. Soms wat al te gortig, te bloot en te uitdagend zelfs met het kille weer. Het carnavalsfeest gaat verder op zaterdag 10 februari met optreden van muziekgroepen op de Neumarkt. Zondag is dan weer voorbehouden aan de schoolkinderen die met ruim 8.000 deelnemers vanaf 11 uur door de stad trekken. De Rosenmontag  befaamd door zijn ruim 4 uur durende optocht lokt ruim 1 miljoen toeschouwers uit alle delen van de wereld. Dan is het zich vergapen aan de kleurrijke optocht  en grabbelen naar de meer dan 300.000 kg snoep die over de massa wordt uitgestrooid. Maar carnaval Keulen is ook ongebreidelde alcoholconsumptie en losbandigheid met kapot gegooide flessen en vechtpartijen, voor de Keulse politie geen lachertje om een uitzinnige massa in bedwang te houden.

Freddy De Schuiteneer.