Nieuw natuurbeheerplan voor het Kloosterbos

Kloosterbos

Zottegem, 13/02/2018 –  Het Kloosterbos, een van de mooiste boscomplexen in Zottegem, krijgt een nieuw natuurbeheerplan.

“Op die manier zal Zottegem mee helpen aan het behalen van de noodzakelijke Europese natuurdoelen in de Vlaamse Ardennen. Het bos krijgt een duurzaam beheer waarbij inheemse boomsoorten en de kleurrijke voorjaarsflora zullen versterkt worden.” vertelt schepen Leen Goossens. “Voor het beheren van het Kloosterbos zal Zottegem in de toekomst ook beheersubsidies krijgen.”

Het plan maakt deel uit van een groter natuurbeheerplan met verschillende terreinbeheerders waarbij de natuur in de hele vallei versterkt wordt. Een unieke samenwerking die past in het Europees Life-project ELCN. Binnen dit project wordt er op 10 testlocaties in Vlaanderen bekeken hoe er gemeenschappelijk aan natuurbeheer kan gedaan worden. “Het is voor Zottegem een unieke kans om hier het goede voorbeeld te geven.” sluit schepen Goossens af.

Kloosterbos bezoeken?

Wie het Kloosterbos dit voorjaar wil bewonderen kan via de wandelknooppunten een wandeling maken. Start: Kloosterbosstraat knooppunten 27 — 25 — 26 — 32 — 34 — 28 — 27 Afstand: 4,7km