De Beiaard las het Egmontmysterie

Egmontmysterie (1)

Zottegem, 18/02/2018 – Gisteren ging het nieuwe boek ‘Het Egmontmysterie’ van Gunther Opdecam in premiere in de Standaard Boekhandel in Zottegem. De immer sympathieke auteur was zelf aanwezig om zijn kersverse spruit te signeren. Dat zijn debuut ‘De Duivelsvoetstap’ gesmaakt werd door het publiek bleek uit de wachtrij bij het aanschaffen van zijn tweede roman.

In de rij werd er al stevig gespeculeerd over welke Zottegemnaren een cameo kregen in het boek, wie overleeft het en welk mysterie hangt er rond Lamoraal graaf Van Egmont? Bij De Beiaard hebben we het huishouden even gelaten voor wat het was. We kennen onze prioriteiten. Dit mysterie moet ontrafeld en beoordeeld worden. Het boek werd enkel opzij gelegd voor levensnoodzakelijke activiteiten als eten, drinken en voor het comfortabele toiletbezoek waarbij het boek best mee kon genomen worden natuurlijk. Dat was nodig want de spanning die opgebouwd wordt is bij momenten ondragelijk.

Gelukkig weet de auteur een vlotte schrijfstijl te hanteren waardoor het boek leest als een trein. (Werkt de auteur niet bij de NMBS?). We krijgen een avontuurlijke trip voorgeschoteld doorheen Zottegem die ons deed denken aan de Da Vinci Code. Daarenboven loopt in dit landschap van inventieve puzzels een moordenaar rond die zo uit een Stephen King roman kan komen. Een moordenaar luguber als Hannibal Lecter, die net als de andere personages briljant is uitgewerkt. Je krijgt het gevoel zelf in de schoenen van Johan Van Kaster (het hoofdpersonage) te staan en voelt de adrenaline bij het ontrafelen van de puzzels, de angst bij de notie dat de moordenaar in de buurt is, de verbazing bij de ingenieuze plot twists en vooral de drang om eindelijk, eindelijk het geheim van Egmont te kennen. Bovenop deze heerlijke fictie worden we nog eens getrakteerd op verschillende historische feiten over onze stad en over Lamoraal graaf Van Egmont. Gunther Opdecam. You did it. Wie bij ‘De Duivelsvoetstap’ nog twijfelde aan jouw talenten als thriller-auteur zal bij deze alle twijfels laten varen. U kan in de rij gaan staan bij Pieter Aspe, Luc Deflo, Bavo Dhooge. Bedankt om Zottegem in thriller-land op de kaart te zetten. … en nu vlug de vaat doen.

Meer info?

Facebookpagina van het Egmontmysterie

Website Uitgeverij Het Punt

Website Standaard Boekhandel