Infoavond ‘Levenslang wonen’

De Loor infoavond langer thuis wonen

Zottegem, 19/02/2018 –  “Met het Woonplan Zottegem werd een langetermijnvisie ontwikkeld op wonen in onze Egmontstad.  Het plan werd in 2016 gefinaliseerd en aan de gemeenteraad voorgesteld. E én van de actiepunten uit het Woonplan van de stad Zottegem is er alles aan doen om mensen zo lang mogelijk in hun eigen woning te laten wonen.  Tevens willen we onze inwoners zo goed mogelijk te informeren over woongerelateerde thema’s.” zegt schepen van Wonen Kurt De Loor.

Op dinsdag 27 februari 2018 komen beide actiepunten mooi samen in de infoavond met als thema ‘Hulpmiddelen en aanpassen van de woning, de sleutel tot langer thuis wonen.’ “Onderzoek toont immers aan dat de meeste mensen graag zo lang mogelijk in hun eigen woning willen blijven.  Een uitgebreid aanbod aan zorg op maat aan huis, maakt al veel mogelijk. Maar vaak is de woning zelf niet meer aangepast aan de bewoners met hun nieuwe noden en zorgen als ze ouder worden.” merkt Kurt De Loor op. “In samenwerking met Zozo, het netwerk ‘Zottegem zorgt’, bieden we een avond met heel wat praktische tips en heel wat interessante informatie om zo lang mogelijk thuis blijven mogelijk te maken binnen ieders budget.”

Praktisch

Interesse? Kom dan dinsdag 27 februari naar het Lokaal Dienstencentrum, Arthur Gevaertlaan van 19 tot 21 uur en wordt heel wat wijzer. Deelname is gratis, maar inschrijven wenselijk.  Dat kan via mail naar  ldcegmont@ocmw.zottegem.be  of telefonisch op 09 364 56 95.