Zottegemse ontmoetingscentra krijgen een mindervalidenparkeerplaats

Jenne De Potter Mindervalideparkings (1)

Zottegem, 19/02/2018 –  Het Zottegemse stadsbestuur zal binnenkort nieuwe parkeerplaatsen inrichten voor mensen met een beperking aan zes stedelijke ontmoetingscentra, dat laten burgemeester De Potter en schepen Vansintjan weten. Bedoeling is om de toegang tot de ontmoetingscentra te vergemakkelijken voor minder mobiele personen.

De zes ontmoetingscentra zijn Sint-Goriks-Oudenhove, Strijpen, Leeuwergem, Oombergen, Grotenberge en Sint-Maria-Oudenhove. Daar zal binnenkort dus telkens 1 parkeervak voorbehouden worden voor personen met een beperking. Het stadsbestuur werkt hierbij een voorstel uit van de stedelijke Seniorenraad en de Raad voor Personen met een Handicap.

“We proberen zo veel mogelijk te doen om de toegankelijkheid van onze publieke ruimte voor minder mobiele personen te verbeteren.” zegt burgemeester Jenne De Potter. “Het is belangrijk dat we letterlijk en figuurlijk zo veel mogelijk drempels wegnemen om hen op een comfortabele manier te laten deelnemen aan het openbare leven. In onze ontmoetingscentra worden heel wat activiteiten georganiseerd en daarom is het belangrijk dat minder mobiele personen niet weg blijven omdat de toegankelijkheid bemoeilijkt wordt.” aldus de burgemeester.

“De nieuwe parkeerplaatsen voor personen met een beperking zullen zo dicht mogelijk geplaatst worden bij de ingang van de ontmoetingscentra. In Velzeke wachten we nog even vanwege de heraanleg van de N46, maar zullen er wel andere werken worden uitgevoerd om de toegankelijkheid naar de ingang van het ontmoetingscentrum te verbeteren..” vult schepen van mobiliteit en openbare werken Peter Vansintjan aan.

Jenne De Potter Mindervalideparkings (2)