Vanaf midden maart camera’s in centrum Zottegem

DSC00717

Zottegem, 26/02/2018 –  Midden maart is de camerabewaking op de Markt en het Stationsplein in Zottegem operationeel. Dat laat burgemeester De Potter weten na bevestiging van de installateur tijdens een werkvergadering vandaag.

Het stadsbestuur hoopt dat de camera’s een ontradend effect hebben voor het plegen van inbreuken, maar ze kunnen ook de politie helpen bij het vaststellen van feiten of dienen als ondersteuning tijdens evenementen. “De twee centrale pleinen in Zottegem zullen tegen midden maart van camerabewaking voorzien worden”, aldus burgemeester De Potter. “De 6 camera’s zullen een duidelijk beeld geven van beide pleinen en hun toegangswegen. De twee plaatsen werden geselecteerd in overleg met de lokale politie omwille van hun centrale ligging en vele voorbijgangers, maar ook omdat er regelmatig evenementen worden georganiseerd.”

“De camera’s zullen zeker niet ten koste zijn van een zichtbare en aanspreekbare politie. Ze moeten in de eerste plaats amokmakers twee keer doen nadenken alvorens feiten te plegen en kunnen ook de politie helpen bij de opheldering van gepleegde feiten. Daarnaast hebben ze ook een grote toegevoegde waarde ter ondersteuning van evenementen, die toch regelmatig op de pleinen plaatsvinden. De camerabeelden zullen rechtstreeks toekomen bij de lokale politie, waar ze live bekeken kunnen worden en worden bewaard. Het systeem is zo gekozen dat het, indien gewenst, uitbreidbaar is naar andere locaties.”