Coworking en foodbar in stationsgebouw Herzele

Stationsgebouw Herzele (c)gemeente Herzele

Herzele, 03/03/2018 – De Herzeelse Julie De Raedt wil in het stationsgebouw combinatie ontbijt- en lunchbar / ruimte voor coworking inrichten. De gemeenteraad toonde zich alvast gewonnen voor het idee.

In september 2017 ondertekenden gemeente Herzele en NMBS de officiële akte  voor de verkoop van het stationsgebouw van Herzele.  Het gemeentebestuur lanceerde via het gemeentelijk magazine HZ een oproep naar ideeën voor de herbestemming van het gebouw. Er kwamen heel wat reacties en alle ideeën en voorstellen werden geëvalueerd. Het idee van de Herzeelse Julie De Raedt kon op het meeste bijval rekenen. Zij wil het stationsgebouw omtoveren tot een ontbijt- en lunchbar met wachtruimte op het gelijkvloers en een ruimte voor coworking op de eerste verdieping.

Coworking spaces (ook wel: gedeelde werkomgevingen) bestaan op dit moment vooral in de grote steden, maar kunnen ook in Herzele een meerwaarde bieden. Jonge ondernemers en starters kunnen de ruimte huren om hun eigen zaak uit de grond te stampen. Thuiswerkers kunnen hier gebruik van maken, en de ruimte kan gehuurd worden door bedrijven, verenigingen en lokale kunstenaars. Ook een maandelijks loket van bepaalde gemeentelijke diensten is een optie. De ontbijt- en lunchbar moet een ruimte worden waar het leuk is om te wachten op de trein (zonder verplichting om te consumeren), maar het is evengoed een ontmoetingsplaats om met vrienden, familie, collega’s of klanten iets te eten of te drinken. Eten en drinken ‘on the go’ moet uiteraard ook mogelijk zijn.

De gemeenteraad van woensdag 28 februari 2018 toonde zich alvast enthousiast over het voorstel van Julie. Het project wordt nu verder uitgewerkt. Wordt vervolgd…

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X