Coworking en foodbar in stationsgebouw Herzele

Stationsgebouw Herzele (c)gemeente Herzele

Herzele, 03/03/2018 –  De Herzeelse Julie De Raedt wil in het stationsgebouw combinatie ontbijt- en lunchbar / ruimte voor coworking inrichten. De gemeenteraad toonde zich alvast gewonnen voor het idee.

In september 2017 ondertekenden gemeente Herzele en NMBS de offici ële akte   voor de verkoop van het  stationsgebouw van Herzele.   Het gemeentebestuur lanceerde via het gemeentelijk magazine HZ een oproep naar idee ën voor de herbestemming van het gebouw. Er kwamen heel wat reacties en alle idee ën en voorstellen werden ge ëvalueerd. Het  idee van de Herzeelse Julie De Raedt  kon op het meeste bijval rekenen. Zij wil het stationsgebouw omtoveren tot  een ontbijt- en lunchbar met wachtruimte op het gelijkvloers  en een  ruimte voor coworking op de eerste verdieping.

Coworking spaces (ook wel: gedeelde werkomgevingen) bestaan op dit moment vooral in de grote steden, maar kunnen ook in Herzele een meerwaarde bieden. Jonge ondernemers en starters kunnen de ruimte huren om hun eigen zaak uit de grond te stampen. Thuiswerkers kunnen hier gebruik van maken, en de ruimte kan gehuurd worden door bedrijven, verenigingen en lokale kunstenaars. Ook een maandelijks loket van bepaalde gemeentelijke diensten is een optie. De ontbijt- en lunchbar moet een ruimte worden waar het leuk is om te wachten op de trein (zonder verplichting om te consumeren), maar het is evengoed een ontmoetingsplaats om met vrienden, familie, collega’s of klanten iets te eten of te drinken. Eten en drinken ‘on the go’ moet uiteraard ook mogelijk zijn.

De gemeenteraad van woensdag 28 februari 2018 toonde zich alvast enthousiast over het voorstel van Julie. Het  project wordt nu verder uitgewerkt. Wordt vervolgd…