SONY DSC

Snuif de prille lentelucht op tijdens de Vuentecatocht

SONY DSC

Oosterzele, 05/03/2018 –  Op donderdag 8 maart organiseert de Oosterzeelse wandelclub WSV Land van Rhode vzw een wandeltocht in Scheldewindeke. De ‘Vuentecatocht’ (Vuenteca, aloude benaming van Scheldewindeke) leidt je door kouters, weiden, cultureel erfgoed. Tussen 7 u 30   en 15 u kunnen de wandelaars op pad. Inschrijven in de nieuwe startplaats: GC De Kluize, Sportstraat 3 in Scheldewindeke. (R 17, foto’s DDL).

Er valt veel te ontdekken in het Land van Rode. Trek er te voet op uit voor een verrassende donderdagtocht van 6, 10, 14, 18 of 21 km. Aan u de keuze. Het golvend landschap aan de poort van de Vlaamse Ardennen biedt veel mogelijkheden om een afwisselende en boeiende wandeling te maken naar ieders gading. Even weg van het drukke bestaan. Liefhebbers van natuur en cultuur kunnen rustig wandelen door een heerlijk landschap. Er zijn mooie landschappen met weiden, hoeves, vele panorama’s. Mooie vergezichten. Er zijn tal van bezienswaardigheden. Snuif de prille lentelucht op. De tocht verloopt doorheen een stuk van het Land van Rode. De tocht slingert langs Hofkouter, station Scheldewindeke, Groot Bewijk, Molenbeek, Windekemolen, Hemelstraat, Hettingen, Peperstraat, Gaversesteenweg, Heetstraat, wachtbekken Moortsele (bij gunstig weer), Bottelare, Halsbreker, Bunkerroute, Hoek ter Hulst, kapel Meerstraat, wandel- en fietspad Dorp Oosterzele — GC De Kluize Scheldewindeke. Heemkring Moortsele (Kloosterstraat) is de nieuwe rust-post. Kilometers wandelen op een ontspannen manier. Een ‘lentetopper’. Ideaal voor een sportieve en actieve donderdag.

Zin om mee te stappen?

Op donderdag 8 maart kan je de Vuentecatocht op je eigen ritme afwerken. Wandelfanaten en gelegenheidswandelaars zijn van harte welkom. Nog nooit meegewandeld? Je krijgt een unieke kans om kennis te maken met de Oosterzeelse Wandelclub WSV Land van Rhode vzw én met een heerlijke vrijetijdsmogelijkheid. Na het wandelplezier kan je genieten van (streek)bieren, frisdranken, koffie, hartversterkertjes en vers gebakken wafels. Zin om mee te stappen?

Meer info?

Voorzitter Erik Lievens, 0475 / 78 11 96,  erik-lievens@skynet.be, secretariaat Diana Scheirlinck, 0475 / 42 05 12,diana.scheirlinck@skynet.be.

Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle.