WTC De Zwervers bestaat 40 jaar!

DDL oosterzele de eerts zwervers in 1978

Oosterzele, 05/03/2018 –  Zondag was het verzamelen aan het clublokaal caf é central van de zwervers, ze maakte zich klaar om het 41 jaar in te fietsen met alle categorie ën voor een 35 km tochtje. Hun eerste lente rit doch zijn vele blijven fietsen in de winterperiode.

Het vertreksein werd gegeven door de burgemeester Johan Van Durme aan de sporthal De Kluize   en wenste een mooi toeristen seizoen onder vrienden . Dat zijn ze een echte vriendenkring waar leuk is om mee te fietsen en voor elk wat wils trage en de snelle toeristen. Een tijdje geleden werd de club ontvangen in de raadszaal voor hun 40ste verjaardag van WTC De Zwervers.

Zondagritten

éWe houden vooral zondagritten en rijden met drie groepen die elk hun eigen aangepaste afstand en gemiddelde snelheid rijden. Ons ledenaantal blijft de jongste jaren ongeveer gelijk. We tellen 64 leden. We haalden acht jaar geleden een piek met 110 leden.  Elektrische fietsen zijn welkom in de club die vooral een sociale rol wil spelen. “We hebben enkele mensen die met een e-bike meefietsen. Dat beperkt zich wel tot drie of vier. Er is al sprake geweest om voor hen een aparte groep op te richten maar dan moeten we ook een nieuwe baankapitein en begeleiders hebben. We willen graag wachten tot meer leden met een e-bike komen. We willen in Oosterzele met behulp van een flyer eens polsen of er nog meer mensen interesse hebben in onze club.”  “We willen graag meer zijn dan enkel maar een club die op zondag gaat fietsen. We organiseren allerlei activiteiten voor de hele familie en maakten in onze geschiedenis ook heel wat uitstappen naar onder meer Lourdes.”

“Tijdens de Rocustochten kunnen de deelnemers kiezen uit ritten richting Pajottenland op zaterdag en richting Vlaamse Ardennen op zondag. Start en aankomst zijn sporthal De Kluize in de Sportstraat in Scheldewindeke. Er is telkens ook een familitocht waar het hele gezin kan aan deelnemen. Hoeve ’t Alkeveld in Velzeke is een tussenstop waar de deelnemers een ijsje krijgen. Inschrijven kan vanaf 7.30 uur. Voor de familietochten is er vrije start op zaterdag van 12 tot 14 uur en op zondag van 9 tot 12 uur.Milaan-San Remo, de Alpen, Oostenrijk en Spanje.”

Een beetje geschiedenis

Schatbewaarder Patrick Steurbaut en voorzitter Freddy De Backer waren er bij toen de club in 1978 opgericht werd. “We waren toen gewoon lid”, lachen ze. “Nu zijn we bestuurslid. We zijn de enige twee overgebleven leden die de oprichting nog hebben meegemaakt. Ons eerste lokaal was bij Omer Van Gremberge in Oosterzele. In 1982 zijn we overgestapt naar caf é Central. Er vond toen ook een afsplitsing plaats na enkele onenigheden binnen de club.”

Danny De Lobelle.