Vrijwilligers Lierde in de bloemetjes gezet

 

IMG_4282.jpgLierde, 06/03/2018 –  Onder het motto ‘een dikke duim voor onze vrijwilligers’ ging Open Vld Lierde tijdens de Week van de Vrijwilliger op zaterdag 3 maart en zondag 4 maart op pad met leuke attenties voor de vrijwilligers. En ze hadden nog meer goed nieuws meegebracht.

Gratis verzekering

“Om onze vrijwilligers beter te beschermen, kunnen zij vanaf 1 januari 2018 genieten van een gratis verzekering voor vrijwilligers”, klink het bij  Melissa Dooms, de lijsttrekker van Open VLD Lierde  . “Deze verzekering komt in de plaats van de voormalige collectieve verzekeringen voor vrijwilligers die werden aangeboden door de Provinciale Steunpunten Vrijwilligerswerk. Vanaf 2018 zijn de provincies niet meer verantwoordelijk voor de persoonsgebonden bevoegdheden, maar er werd over gewaakt dat Vlaanderen deze verzekering verderzet, via het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk.  Vlaams minister van Cultuur, Sven Gatz trekt vanaf 2018 hiervoor € 150.000 uit. De polis voorziet in een verzekering voor burgerlijke aansprakelijkheid, lichamelijke ongevallen en rechtsbijstand. De verzekering is vooral interessant voor occasionele of tijdelijke initiatieven. Een organisatie kan gratis tot maximum honderd vrijwilligersdagen verzekeren.”

“Dankzij de huidige meerderheid zijn de laatste jaren tal van positieve maatregelen in het leven geroepen ter ondersteuning van onze  vrijwilligers”, geeft Melissa nog mee. “Door de logistieke en financi ële ondersteuning vanuit de gemeente bloeit ons lokaal verenigingsleven als nooit tevoren. Onze inwoners kunnen rekenen op een goed uitgerust netwerk van jeugdbewegingen, sportclubs, kermis/feestcomit és  etc.”

Meer info?

www.vlaanderenvrijwilligt.be