Man uit Herzele uit doodsbedreigingen en bedreigt daarna ook politie

Illustratie

Herzele, 15/03/2018 –  Gisterenavond omstreeks 22u45 contacteerde een man vanuit zijn voertuig de politie waarbij hij doodsbedreigingen uitte naar de ex-partner van zijn broer. De man uit Herzele kon kort na deze oproep thuis worden aangetroffen.

Bij aankomst van de politiediensten sloot de man de voordeur. Hij bedreigde hen tweemaal vanachter een raam met een voorwerp tussen de handen.  Aan de politiezones Erpe-Mere en Geraardsbergen werd versterking gevraagd.  De verdachte werd aangemaand de woning de verlaten, wat hij uiteindelijk ook deed.  Hij kon hierop door de politie overmeesterd worden. Het wapen waarmee hij de politiediensten had bedreigd, bleek uiteindelijk geen vuurwapen te zijn.  De verdachte, een 54-jarige man uit Herzele, werd onmiddellijk gedagvaard voor het plegen van een nodeloze oproep, bedreigen van politiemensen en weerspannigheid.  Hij moet zich voor deze feiten verantwoorden voor de correctionele rechtbank in Oudenaarde op 18 juni 2018.

Illustratieve foto

X