Voetpad van 68 cm werd na werken nog kleiner

Te smal voetpad 0

Zottegem, 15/03/2018 – Tijdens de werken aan de Godveerdegemstraat werd het voetpad van vier huizen verkleind van 69 cm tot 60 cm. Dit omdat de boordstenen meer plaats innamen dan voorzien.

“Levensgevaarlijk”, klinkt het bij een buurtbewoner. Open VLD Zottegem heeft het probleem op de agenda van de gemeenteraad geplaatst, maar ondertussen is al een oplossing in de maakt. Zo zegt schepen Peter Vansintjan (CD&V):  “Vroeger werden de boordstenen per stuk gelegd, maar nu gebeurt dat in een profiel waardoor het voetpad 8 cm kleiner werd. Dat was niet de bedoeling, we gaan het voetpad dan ook breder maken tot 1,5 meter. Een meerkost, en dat is jammer maar gezien de omvang van de werken valt de prijs nog mee.” Ondertussen werden op straat markeringen aangebracht tot waar het grotere voetpad zal komen.

Lees meer in Het Nieuwsblad via de link hieronder.

Oeps… Smal voetpad wordt door werken nog smaller: “Dit is levensgevaarlijk!”