Michel Vandenbosch in Oudenaarde voor het bizarre proces “Sex met Hond”

justitie

Vrijdag 30 maart 2018 –  Zwalm/Oudenaarde – In de correctionele rechtbank in Oudenaarde is dinsdag het proces gevoerd in een niet-alledaagse zaak tegen hondenoppas D.D.M. uit Gent. De man wordt aangeklaagd wegens seksuele mishandeling van een Duitse herdershond.

De advocaat (red. Christine Mussche) van D.D.M. mocht om te beginnen uitleggen waarom de deze laatste afwezig was. Nochtans was door de rechtbank bevolen dat verdachte aanwezig zou zijn op zijn proces.

“Depressief”, zei meester Christine Mussche. “Maar ik ken uw cli ënt, hij werd eerder veroordeeld omdat hij zich ten onrechte uitgaf als arts van een wielerploeg”, zei voorzitter Jan Van den Berghe.

Er bleek een regeling getroffen te zijn tussen de eigenaars van de hond en de verdachte, maar daarmee is de kous niet af. Sex met dieren is bij wet in ons land verboden en dus vorderde de procureur de maximumstraf van drie maanden en een boete van 1.000 euro plus het verbod om nog dieren te houden.

GAIA had zich burgerlijke partij gesteld en liet geen spaander heel van D.D.M. Voorzitter Michel Vandenbosch was persoonlijk langsgekomen en legt uit wat er gebeurde.

“Eerst ontkent hij, dan zegt hij dat het eenmalig was. Daarna bagettaliseert hij de feiten. De feiten zijn bewezen, ze zijn gefilmd geweest. Hij deed het eerst nog af als een wetenschappelijk onderzoek. Hij masturbeerde de hond terwijl hij zelf naakt was. Dat het eenmalig was? Op zijn computer zijn nog beelden gevonden van dierenporno, hij bezocht veel soortgelijke sites. We hopen vooral dat hij een verbod krijgt om ooit nog in contact met honden te komen. We moeten dieren beschermen tegen die pervert.” aldus Vandenbosch.

Zijn advocaat begon haar pleidooi met te zeggen dat er een onaanvaardbare schuldverschuiving geweest was. “Maar hij erkent de feiten. Er zijn laakbare feiten gebeurd, maar we hebben wetenschappelijk onderzoek geraadpleegd. Mijn cli ënt heeft nooit huisdieren gehad en hij zegt dat hij nooit de neiging gehad heeft om seks met dieren te hebben. Voor hem zijn de gebeurtenissen onverklaarbaar. Hij neemt al meer dan tien jaar zeer veel medicijnen, we denken dat het misschien daardoor komt. Dat door de overdadige medicatie ongunstige gedragsstoornissen optreden. Sporadisch kan er zoophilia (seksuele fixatie op dieren) optreden, lazen we. Dat kan een uitleg zijn waarom deze feiten gebeurd zijn. Daarom vraag ik u de gunst van opschorting, en anders een straf met uitstel.”

De uitspraak volgt op 24 april. Benieuwd of D.D.M. dan aanwezig zal zijn.

Wordt vervolgd.

 

(Bron Het Nieuwsblad  https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180327_03432529)