Veel snelheidsovertredingen tijdens de Ronde van Vlaanderen

car-dashboard-2667434_1920

Algemeen, 03/04/2018 – In de politiezone Brakel werden maar liefst 316 wagens geflitst tijdens de doortocht van de Ronde van Vlaanderen.

De politie had het aangekondigd dat er rond het event De Ronde van Vlaanderen controles zouden gebeuren op de snelheid en alcohol. Commissaris Delphine Schelpe: “Zondag flitsten we maar liefst 316 voertuigen. De hoogste snelheid die we gemeten hebben in de zone 50 bedroeg 98 km/uur. 1261 bestuurders hielden zich aan de toegelaten snelheid. In de vroege avond controleerden we 99 voertuigen en legden evenveel bestuurders een alcoholtest af. 2 bestuurders tekenden positief en nog eens 2 lieten alarm optekenen. Er werden in het totaal 9 Processen Verbaal van Waarschuwing uitgeschreven en er werd 1 Proces Verbaal opgesteld voor het verlopen van de technische keuring. Blijkbaar laten meer mensen zich rijden na een dagje Ronde Van Vlaanderen.”

Bert Broos.