Stoelendans in Brakelse politiek


Uittredend waarnemend burgemeester Stefaan Devleeschouwer wordt schepen
Schepen Marleen Gyselinck wordt Waarnemend burgemeester.
Schepen Peter Vanderstuyf neemt enkele weken ontslag als schepen.

Door het verkeersongeval van vorige woensdag nam waarnemend burgemeester Stefaan Devleeschouwer ontslag. De Brakelse liberalen   schuiven hierdoor nu schepen Marleen Gyselinck naar voor als waarnemend burgemeester.

Door deze wissel dient schepen Peter Vanderstuyf enkele weken ontslag te nemen om vervolgens opnieuw te worden aangesteld.

Binnen de Open VLD werd bij het begin van de legislatuur al aan Marleen Gyselinck het waarnemend burgemeesterschap aangeboden maar toen hield zij vriendelijk   de boot af.

Hierdoor kreeg Stefaan Devleeschouwer de job aangeboden.

Alexander De Croo was toen nog nationaal partijvoorzitter maar werd na een wissel met

Vincent Van Quickenborne plots minister in plaats van burgemeester.

Veel steunbetuigingen

Stefaan Devleeschouwer kreeg na het voorval van vorige week heel wat steunbetuigingen en in de Lepelstraat moet men tot de conclusie gekomen zijn dat men deze populaire boy zomaar niet kan vervangen en laten vallen. Politiek is ook wiskunde als het op zetels aankomt.

Volgende week woensdag is er gemeenteraad en zal alles duidelijker worden. Ondertussen neemt schepen Hedwin De Clercq de bevoegdheden over van burgemeester in afwachting dat Marleen Gyselinck bij gouverneur Briers langs kan om de eed af te leggen.