’t Zijn d’er van den Anker !

Bovenstaande uitspraak behoort gelukkig tot het verleden… Maar ze staat toch gegrift in het collectief geheugen van sommige inwoners van den Anker!

Een idee is geboren: twee oud-leerlingen van de lagere school (je leest het goed, want tot de jaren 60 van vorige eeuw was er ook een lagere meisjesschool) willen een boek samenstellen over de geschiedenis én de mensen van den Anker in de voorbije decennia.

Daarvoor doen zij een warme oproep aan iedereen: huidige inwoners of uitgeweken bewoners, kinderen, kleinkinderen of familieleden van autochtone Ankermensen… Wellicht heb je in een oude koekendoos of schoenendoos op zolder nog foto’s van vroeger. Andere materialen zijn ook welkom: affiches of flyers van kermissen of koersen, krantenknipsels, gedachtenisprentjes van overledenen die ‘iets’ hebben betekend voor den Anker… Naast tastbaar materiaal zijn we ook op zoek naar verhalen of getuigenissen, anekdotes of vertellingen over dorpsfiguren…

Denk dus niet te gauw dat jij geen bijdrage kan leveren: ga op een verloren moment eens op zoek in je fotodoos of —album, bel eens naar X of Y die vroeger op den Anker woonde en mogelijks wel iets heeft, of zeg het gewoon door aan zoveel mogelijk mensen!!!

Initiatiefnemers Lut De Block en Monique Roels rekenen op jullie respons en danken iedereen alvast bij voorbaat! Alle foto’s en materialen worden ingescand en terugbezorgd aan de eigenaar.

Wil je graag meewerken aan het redactiecomit é als tekstverwerker, als fotograaf of handige grafisch IT-er, als verteller of schrijver, als nieuwsjager, of gewoon omdat je er graag bij wil zijn… WELKOM! Een datum voor een eerste bijeenkomst wordt later meegedeeld.

Info of contact:

Lut DE BLOCK: lutdeblock@telenet.be — 09/230 97 31 of 0496/81 36 55

Monique ROELS: monique_roels@hotmail.com — 09/362 88 06 of 0471/03 42 68

X