Bestuurder onder invloed van drugs uit het verkeer gehaald

Bij een grootscheepse controle door de politiezone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem werd zaterdag een bestuurder onder invloed van drugs uit het verkeer gehaald. Hij bleek ook cannabis op zak te hebben.

De lokale politie werd tijdens de controle bijgestaan door de Oost-Vlaamse politieschool
PAULO en had plaats in Zottegem, Herzele en Sint-Lievens-Houtem. Tussen 19u ’s avonds en 03u ’s nachts.  Er werden controledispositieven opgesteld op de N42, het Sint Lievensplein en de Paardemarkt. In totaal werden 153 bestuurders gecontroleerd, waarvan 4 een positieve ademtest aflegden. Zij kregen een rijverbod van 6 uur opgelegd. Acht bestuurders moesten hun rijbewijs 3 uur inleveren omdat het resultaat van hun ademanalyse ‘A’ (Alarm) was. E én bestuurder werd betrapt op sturen onder invloed van drugs en het bezit van cannabis. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. De drugs werden in beslag genomen. E én bestuurder en drie passagiers waren geen drager van de veiligheidsgordel en kregen elk een onmiddellijke inning van 116 €. Een niet verzekerd voertuig werd in beslag gesteld.