Zotte kermis Zonnegem groot succes

De voorbije jaren vierde het gemeentebestuur in en rond haar Natuureducatief Centrum De Pastorie in Zonnegem traditioneel feest naar aanleiding van de Dag van het Park: duurzaam genieten in ’t groen was hierbij de boodschap. In mei 2017 werd dit evenement even ingeruild voor de feestelijke inhuldiging van de vernieuwde dorpskern. Dit dorpsfeest deed smaken naar meer…

Daarom wou het gemeentebestuur graag de traditionele Zonnegem kermis nieuw leven inblazen in combinatie met het jaarlijkse natuurfeest op het domein ‘De Pastorie’.   Kon dit een feest, voor en door het dorp worden, gedragen door de inwoners, met een duurzame insteek en aandacht voor de natuurlijke troeven van Zonnegem? Schiet ‘de Zotte Kermis Zonnegem’ met een zeer geslaagde eerste editie van gisteren nu definitief uit de startblokken? Schepenen Tim De Knyf en Sabrina Coppens, de initiatiefnemers van het evenement, zijn overtuigd van wel:

“Het was een zeer geslaagde eerste editie: meer dan 80 deelnemers aan de ochtendwandeling langs het hindernissenparcours en een volle binnenkoer op de Oude Brouwerij, waar we voor een echt schietkraam hebben gezorgd, maar daarnaast ook voor alternatieve kermisspelen uit de tijd van toen. Om 22 uur ’s avonds was de toog letterlijk volledig uitverkocht. Dat zegt genoeg… Het was een zeer geslaagde samenwerking tussen de vzw Oude Brouwerij Zonnegem, ons eigen natuureductaief centrum, de Gezinsbond Zonnegem/Vlierzele en lokale ondernemers zoals Anneleen en Herman met hun ijsjes en slager Robby, die een echte kermisworst had gemaakt voor de gelegenheid. Nu werd alles nog gecoördineerd door onze cultuurdienst, die dat uitstekend hebben gedaan, maar volgend jaar willen we alles in handen van een Zonnegems kermiscommittee laten. Zoals enkele Letterhoutemnaren zelf enkele jaren geleden aan een heropleving van hun kermis zijn beginnen werken, denken we hiermee dit in Zonnegem nu ook te kunnen bereiken.”

Mee helpen?

Wie volgend jaar wil meewerken op één of andere manier, kan dat best doorgeven aan de cultuurdienst via  cultuur@sint-lievens-houtem.be  of op het nummer 053607235.