Oude bekenden, en veel vers (blauw) bloed!

Op zaterdag 2 juni werdt de definitieve lijst voorgesteld, waarmee Open Vld Merelbeke naar de kiezer zal trekken op 14 oktober 2018. Egbert Lachaert trekt de lijst als kandidaat-burgemeester. “Met ons sterk en erg ge ëngageerd team willen we volop voor een bloeiend en groeiend Merelbeke gaan. We hebben een heel goede mix tussen vers bloed, en ervaring”, zegt lijsttrekker Lachaert trots.

MERELBEKE — Maar liefst 14 nieuwe gezichten staan te pronken op de lijst van Open Vld Merelbeke. Bij Open Vld Merelbeke wordt sterk ingezet op vernieuwing en verjonging, dit zonder de mensen met ervaring uit het oog te verliezen. Dat is ook duidelijk te merken op de lijst. Een heleboel frisse gezichten. “We hebben er bewust voor gekozen om jongeren een mooie plaats op de lijst te bieden. Vier kandidaten zijn jonger dan 30, zo zorgen we ervoor dat we ook de vinger aan de pols houden bij de jeugd”, legt Lachaert uit.  
Ook opvallend; op de lijst staan maar liefst veertien vrouwen, en dertien mannen. “Er wordt wel eens gezegd dat het moeilijk is om vrouwen te vinden voor je lijst. Bij ons was het net omgekeerd. We hebben er ook bewust voor gekozen om in te zetten op die vervrouwelijking, politiek is niet langer enkel een mannenwereld”, zegt Lachaert. Het is duidelijk dat de ambitie bij Open Vld Merelbeke hoog ligt. Met de nodige ervaring in de top vier van de lijst, staan ze alvast sterk. Naast fractievoorzitster en OCMW-raadslid Hilde Goedertier op de tweede plaats, zijn ook Schepen Tim De Keukelaere en gemeenteraadsvoorzitter Luc Van Huffel sterke kandidaten die het verschil kunnen maken voor een bruisend Merelbeke.  
Huidig Schepen van Sport Dirk Poriau is een opvallende afwezige op de lijst. “Ik stel mij kandidaat voor de Provincie Oost-Vlaanderen. Ik sta mijn plaats met plezier af aan mijn dochter Daisy, er is een tijd van komen en gaan, en op die manier geven we een nieuwe generatie gemotiveerde mensen alle kansen”, zegt Dirk Poriau.  

 

X