’t Komisjken opent zijn deuren!!


Vandaag opent de voedselherverdeelwinkel ’t Komisjken haar deuren.

‘t Komisken is een winkel waar we de voedseloverschotten van enkele warenhuizen aanbieden aan de personen die recht hebben op een voedselpakket. Deze winkel is gesitueerd in het magazijn van het OCMW, met ingang langs het wijkcentrum De Poort. Deze winkel zal elke donderdagnamiddag open zijn van 13.30   tot 16.30 uur, behalve in de week van de maandelijkse voedselbedeling. Melissa De Cooman is de sturende kracht achter de winkel. De naam van de winkel werd gekozen door de gebruikers van de voedselbedeling.

Op termijn zal de voedselherverdeelwinkel ’t Komisjken de gratis voedselpakketten vervangen. De cli ënten krijgen maandelijks 500 punten, waarmee ze voedseloverschotten van groot warenhuizen kunnen aanschaffen. Elk voedselproduct krijgt een aantal punten. Hoe slechter voor de gezondheid hoe meer punten. Dit systeem moet kansarme cli ënten aanzetten tot het aanschaffen van meer gezonde voeding.

Op de foto zie je Melissa De Cooman (OCMW) en Alice De Cock (CAW-verantwoordelijke).

Julien Borremans