Prestaties van Oosterzeelse sporters en clubs krijgen aandacht en waardering: Katrijn De Clercq en Tibo De Smet zijn de sportlaureaten 2018

Het sportgala werd voor de tweede maal georganiseerd in de Oosterzeelse cultuurtempel. De toeschouwers beleefden tijdens het sportgala met eregast An Vannieuwenhuyze (pilote Belgian Bullets), muzikale intermezzo’s van Lennaert Maes (prachtige Nederlandstalige songs), een indrukwekkende monowheel demonstratie en ladder balance act van Daniele Contino (Sicili ë, Itali ë), uitreiking trofee sportverdienste, huldiging kampioenen en uitreiking trofee ën sportbelofte en sportlaureaat, en een eerbetoon aan voorzitter Luc De Winne, een genietbare avond met klasse en humor gepresenteerd door presentator Tom Boudeweel. Het sportgala had wel meer belangstelling verdiend. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).
 

Alhoewel het flink wat moeite kost, kiezen veel Oosterzeelse jongeren voor sport. Dankzij de sportraad en het gemeentebestuur krijgen de prestaties van Oosterzeelse sporters veel aandacht en waardering. Presentator Tom Boudeweel had een boeiend en vlot gesprek met bobsleester An Vannieuwenhuyze uit Lede. In 2011 werd ze remster bij de Belgian Bullets, een jaar later is ze al pilote. An stuurde in 2018 haar tweemansbob naar een twaalfde plaats op de Winterspelen in PyeongChang. Ze wordt ondersteund door Sport Vlaanderen en maakt deel uit van het jongerenproject ‘Be Gold’. Muzikant Lennaert Maes stal alle harten, hij bracht met verve Nederlandstalige songs, kleinkunst met een grote K. Hij palmde het publiek in met ‘Einde van de rit’, ‘Hey Marie’ (er was er een in de zaal), ‘De klerenkleptomaan.’ Tussen de vieringen door, werd het volop genieten van een internationale act. De Italiaan Daniele Contino treedt op over gans de wereld. Het publiek genoot van zijn gedurfde waaghalzerij.
Oosterzele is een sportieve gemeente. De gemeente heeft tal van Belgische, Vlaamse en provinciale kampioenen. Ronduit sterke prestaties. Resultaten zijn belangrijk, maar het sociaal aspect is nog belangrijker. Oosterzele is een kweekvijver, een aantrekkingspool voor jonge mensen die hun gading vinden in Oosterzele en in clubs uit de regio. De trofee voor sportverdienste 2018 ging naar Joggingclub Oosterzele. De club werd opgericht in 1995 en organiseerde dit jaar de 20 ste editie van de stratenloop. Hans Sprangers mocht de trofee in ontvangst nemen.
Kampioe: Atletiek: Patricia Van Delsen, Patrick Depuydt, Nele Hillewaere, Tibo De Smet, Ivo Steyaert, Thomas De Bock.
Wielrennen: Benjamin Verraes (22 overwinningen Elite zonder contract, winnaar Beker van Belgi ë), Katrijn De Clercq (ze won alle titels!).
Karate: Andreas Van Der Meulen, Elias Mornie, Simon De Cock.
Zwemmen: Mila De Carne, Lara De Carne.
Turnen Acro: Lore Van Oostende, Marthe Van Caenegem, Mirre De Boever, Louise Struys, Lisa Van Der Haeghen, Axelle Van Heegde, Eva Hofman, Janne Hofman, Daan Parmentier, Jade Vandewalle.
Turnen Tumbling: Milan Cathry, Marie — Lou Moris, Marik De Caluwe.
Ploegsporten: Volleybalclub VV Rhode Team Elekthrodes, KVV Windeke (U 17), ze zorgden voor veel sfeer, proficiat, Windo’s.
Special Olympics: David Wittenbol, Lizi D’Hondt (het sterretje van de avond), Bram Deblauwe.
Sportbelofte 2018 (acht kandidaten): Katrijn De Clercq en sportlaureaat 2018 (vier kandidaten): Tibo De Smet. De uitzonderlijke prestaties van Katrijn De Clercq en Tibo De Smet werden extra in de verf gezet.
Burgemeester Johan Van Durme en schepen van sport Jean Marie De Groote mochten het sportgala afsluiten en brachten een mooi eerbetoon aan voorzitter sportraad Luc De Winne. Een verdiende hulde voor zijn oneindig veel verdiensten voor de atletieksport en sportraad Oosterzele.                     Reporter 17
X