Vlaamse huizen op één jaar 2,7 % duurder


Geraardsbergen aantrekkelijke regio om te wonen

Gezond en goedkoop wonen in Zuid-Oost-Vlaanderen

In Vlaanderen werden op één jaar de gewone woonhuizen 2,7 % duurder, de appartementen kenden een prijsstijging met 1,5 % en de villa’s en bungalows zagen de prijs licht verhogen met 0,5 %.

Er zijn wel prijsverschillen per provincie.

In Oost-Vlaanderen kost een woonhuis gemiddeld 232.714 euro, een flat of studio is iets duurder met ene gemiddelde prijs van 239.368 euro en villa’s en bungalows kosten nog een pak meer met een gemiddelde prijs van 378.018 euro.

Binnen het Vlaams gewest liggen de prijzen in Oost-Vlaanderen in de middenmoot.

Wie zich een goedkoop huis wil aanschaffen neem best eerst een kijkje in Ronse waar de gemiddelde prijs van een woning 148.395 euro bedraagt.

Of gaat eens rondneuzen in Geraardsbergen waar de gemiddelde prijs voor een woonhuis 165.465 euro bedraagt.

Die gemiddelde prijzen omvatten zowel oude als nieuwe woningen.

Groot voordeel het zijn regio’s met weinig fijn stof en zonder drukke snelwegen, een niet te onderschatten factor die een mensenleven aanzienlijk verkort.

Geraardsbergen heeft zoals andere lokaliteiten in Zuid-Oost-Vlaanderen een makkelijke verbinding met Gent en Brussel, zowel met de trein als de auto.

Extremen zijn er ook als we voor gans Belgi ë de gemiddelde huizenprijs bekijken.

In het lawaaierige en drukke Brusselse Elsene kost een woonhuis gemiddeld 714.592 euro.

In Gedinne in de provincie Namen is de gemiddelde prijs amper 86.800 euro, daar koop je acht woonhuizen voor de prijs van een woonhuis in het Elsene.